u bent hier: Homepage Nieuws

Nieuws

Bekijk hier onze nieuwsberichten. Wil je specifiek nieuws lezen over een bepaalde afdeling of bijvoorbeeld alle cliëntverhalen bekijken? Gebruik dan de filterfunctie. Wil je op de hoogte blijven van ons werk, abonneer je dan op een van onze nieuwsbrieven.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Contract met CZ is rond

07 februari 2024

Contract met CZ is rond

Eindelijk kunnen we zekerheid geven aan alle cliënten die verzekerd zijn bij CZ: het contract voor 2024 is getekend! Wij weten dat het een lange adem heeft gevraagd en dat deze onzekerheid heel vervelend was voor alle betrokkenen. Daarom zijn we opgelucht dat we nu goed nieuws kunnen brengen.

“Eerst borrelt het heel lang en dan ontploft het van binnen”

26 januari 2024

“Eerst borrelt het heel lang en dan ontploft het van binnen”

Toen Daan de diagnose kreeg kon hij het niet geloven. Hij, die altijd zo sportieve, gezonde jongen had blaaskanker? Twee weken ervoor reed hij nog 160 kilometer op zijn fiets zonder problemen. Na het eerste ongeloof volgde de angst. Ga ik nu dood? “Ik zag mezelf steeds liggen in een kist, met mijn gezin eromheen. Ik wist: hier kom ik mentaal niet zelf doorheen.”

Online interventies succesvol in verminderen vermoeidheid na kanker

30 oktober 2017

Online interventies succesvol in verminderen vermoeidheid na kanker

Ernstige vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten na kanker. Ongeveer 20 tot 40 procent van de mensen die de kankerbehandelingen succesvol heeft afgerond kampt hiermee. Uit de studie ‘Fitter na Kanker’ blijkt dat twee online interventies succesvol zijn in het verminderen van ernstige chronische vermoeidheidsklachten.

Fysiotherapie helpt bij vermoeidheid na kanker

05 september 2017

Fysiotherapie helpt bij vermoeidheid na kanker

Bron: Doorgang (magazine SPKS)

Een keer goed uitslapen?!

23 augustus 2017

Een keer goed uitslapen?!

“Is er een link met dat ik kanker had en me nu zo moe en gespannen voel? Of moet ik gewoon een keer goed uitslapen en een aspirientje nemen?”, is m’n vraag aan Emma (therapeut Helen Dowling Instituut, HDI) – “Wat denk je zelf als je deze vraag stelt?” Ze schiet in de lach. Ik lach mee, voel me wat betrapt.

Wat doe je als je wereld instort?

13 juli 2017

Wat doe je als je wereld instort?

Op 17 mei 2016 krijgen we te horen dat er een hersentumor in Marcel zijn hoofd zit. Onze wereld stort in. Talloze vragen schieten door mijn hoofd. “Hoe lang nog?”, hoor ik Marcel zeggen. “Meneer,” zegt de arts, “volgend jaar zit u hier niet meer”.

Fysiotherapeut kan online chronische vermoeidheid na kanker verminderen

03 maart 2017

Fysiotherapeut kan online chronische vermoeidheid na kanker verminderen

Een groot gedeelte van de patiënten die behandeld zijn voor kanker kampt nadien met chronische vermoeidheid. Met een nieuwe online interventie konden fysiotherapeuten bij 66 procent van deze patiënten – die waren uitgerust met een bewegingsmeter en een smartphone – de vermoeidheid klinisch significant laten afnemen. 21 procent van de deelnemers herstelde zelfs volledig. Marije Wolvers van Roessingh Research and Development promoveerde op 3 maart aan de Universiteit Twente op dit onderzoek.

Verwijsbrief

14 december 2022

Verwijsbrief

Mijn levensverwachting was maximaal één jaar

11 oktober 2016

Mijn levensverwachting was maximaal één jaar

Twintig weken zwanger was ik van ons eerste kindje, toen ik op weg van werk naar huis reed. Ik voelde mij al langer niet fit en probeerde het stemmetje in mijn hoofd te negeren. Het bleek te laat. In de auto raakte ik bewusteloos. Wonder boven wonder werd ik wakker op de vluchtstrook, zonder een schrammetje. In het ziekenhuis bleek dat er veel vocht rond mijn hart zat.

We waren in shock

21 juli 2016

We waren in shock

Mijn man en vader van onze twee kinderen, een dochter van toen 14 en een zoon van 17 jaar, kreeg totaal onverwachts te horen dat hij kanker had. Helemaal uitgezaaid, zo’n beetje alle vitale organen waren aangetast. We waren in shock. De arts vertelde ons dat het leven van mijn man met pillen gerekt kon worden, met een beetje geluk een klein jaartje. Het werden negen maanden.

Diagnose prostaatkanker

16 juni 2016

Diagnose prostaatkanker

In mei 2014 kreeg ik volkomen onverwachts de diagnose prostaatkanker. Een donderslag bij heldere hemel. In juli 2014 ben ik daaraan geopereerd. Een operatie met bijzonder veel complicaties. Dat maakte de opnameduur in het ziekenhuis extra lang en zwaar. En navenant was er ook weer een langer durende herstelperiode nodig. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen.

Gek kuiltje in mijn borst

31 mei 2016

Gek kuiltje in mijn borst

Eind mei 2012 ging ik naar de huisarts voor een uitstrijkje. Toch ook maar eens naar dat gekke kuiltje in mijn borst laten kijken. De huisarts stelt voor dat ik dat laat checken in het ziekenhuis, maar zegt niks over borstkanker. Ik ga toch maar eens googelen en dan blijkt zo’n kuiltje, een intrekking, vrijwel zeker een kwaadaardige tumor te betekenen. Ik ben verbijsterd. Ik kanker…? Een paar dagen later lig ik onder de scan. En ja, ik blijk inderdaad borstkanker te hebben.

Ik ben hier toch veel te jong voor?

05 april 2016

Ik ben hier toch veel te jong voor?

In 2012 kreeg ik de diagnose borstkanker. Mijn wereld stond op dat moment stil. Hoe is het mogelijk? Borstkanker komt niet in mijn familie voor en ik ben hier toch veel te jong voor, dacht ik nog. Ineens realiseerde ik me dat het leven niet maakbaar is. We hebben het goed voor elkaar; een mooi huis, mooie boot, leuke banen. Maar wat heb je er aan als je ziek bent? Het enige wat ik wilde is nog heel lang gelukkig leven met mijn man en mijn kind. En mijn zoon, van toen zes jaar, zien opgroeien tot een volwassen man.

Daar lig ik dan...

27 oktober 2015

Daar lig ik dan…

Donderdag 5 januari 2012. Een gewone werkdag. Ik werk in een ziekenhuis op de interne poli. Pas geleden ontdekte ik weer een cyste in mijn borst. Omdat ik in het ziekenhuis werk kan ik meteen bij radiologie terecht om het te laten puncteren. Het blijkt geen cyste te zijn. Als er ook een echo van mijn oksel gemaakt wordt vinden ze daar ook een paar verdachte plekjes. Daar lig ik dan. Alleen.

Diagnose leukemie.. En nu?

28 april 2015

Diagnose leukemie.. En nu?

In de zomer van 2013 besloot ik een vetbult te laten verwijderen. Vooraf werd een MRI gemaakt. De uitslag luidde: prima operabel. Goed nieuws. Net voor het verlaten van de kamer vroeg de chirurg of ik rookte. Verbaasd antwoordde ik nee… De laborant had iets vreemds gezien aan het beenmerg. Het kon bloedarmoede zijn. Beduusd liet ik bloed prikken.

Flyer Minder moe bij kanker

18 september 2014

Flyer Minder moe bij kanker

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende klachten bij kanker. Onze internettherapie mindermoebijkanker.nl kan de vermoeidheid helpen verminderen. In deze flyer lees je daar meer over.