u bent hier: Homepage Verwijzing

Wanneer professionele psychologische zorg?

Voor een aantal van onze locaties geldt een aanmeldpauze (=verwijspauze). Lees hieronder meer.

Overweeg verwijzing als vermoeidheid, angst, somberheid een patiënt langere tijd belemmert om zijn of haar leven weer op te pakken na kanker. Heeft een patiënt een zeer complexe hulpvraag of is de problematiek niet helder? Ook voor zeer specialistische zorg kunnen mensen bij ons terecht. Denk aan wanneer psychische klachten als trauma’s of hechtingsproblemen al speelden en de impact van een levensbedreigende ziekte daar bovenop komt. Consultatie vooraf is altijd mogelijk. Met een verwijzing wordt onze zorg door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering.

Veelgestelde vragen

Er is meer vraag naar onze zorg dan wij aankunnen. Daarom zijn wij genoodzaakt een aanmeldpauze in te lassen. Wij weten dat dit ongemak veroorzaakt maar zien geen andere oplossing. We kunnen u wél van dienst zijn via onze consultatie- en adviesdienst. Deze is bereikbaar via consultatie@hdi.nl of gebruik het contactformulier op onze website. Telefonisch een casus voorleggen kan op elke dinsdag tussen 11.30 uur en 12.30 uur. We zijn bereikbaar via 030 252 40 20.

In principe kunnen ook deze cliënten bij ons terecht. Neem voor overleg contact met ons op.

Na overleg met de verwijzer én de behandelend medisch specialist komen wij ook bij mensen in het ziekenhuis.

Er werkt een psychiater bij het HDI die op aanvraag van een verwijzer of HDI-therapeut psychiatrisch onderzoek kan doen, indien nodig medicatie voorschrijft en beschikbaar is voor consultatie. Het HDI biedt nadrukkelijk géén crisisopvang. Schakel bij een acute crisissituatie de (dienstdoende) huisarts in.

Stap 1: Uw patiënt heeft eerst een verwijzing nodig. Verwijzen kan via Zorgdomein, of met een verwijsbrief.

Stap 2: Wij nodigen uw patiënt uit voor een intake.

Stap 3: Uw patiënt heeft een intakegesprek met een van onze therapeuten.

Stap 4: De regiebehandelaar en de patiënt hebben een focusgesprek.

Ja, het HDI biedt de mogelijkheid voor psychologische consultatie. Wij hebben een wekelijks spreekuur op dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur. Mailen kan ook: consultatie@hdi.nl of vul hier het contactformulier in, dan nemen wij contact op.

Bekijk onze actuele wachttijden.