Verwijzer verwijst patiënt door naar het Helen Dowling Instituut

u bent hier: Homepage Verwijzing

Wanneer professionele psychologische zorg?

Overweeg verwijzing als vermoeidheid, angst, somberheid een patiënt langere tijd belemmert om zijn of haar leven weer op te pakken na kanker. Heeft een patiënt een zeer complexe hulpvraag of is de problematiek niet helder? Ook voor zeer specialistische zorg kunnen mensen bij ons terecht. Denk aan wanneer psychische klachten als trauma’s of hechtingsproblemen al speelden en de impact van een levensbedreigende ziekte daar bovenop komt. Consultatie vooraf is altijd mogelijk. Met een verwijzing wordt onze zorg door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Maak gebruik van onderstaande button of download onze verwijsbrief.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de huidige aanmeldpauze in?

Er is meer vraag naar onze zorg dan wij aankunnen. Daarom zijn wij genoodzaakt een aanmeldpauze in te lassen. Wij weten dat dit ongemak veroorzaakt maar zien geen andere oplossing. We kunnen u wél van dienst zijn via onze consultatie en adviesdienst. Deze is bereikbaar via consultatie@hdi.nl of gebruik het contactformulier op onze website. Telefonisch een casus voorleggen kan op elke dinsdag en donderdag tussen 11.30 uur en 12.30 uur. We zijn bereikbaar via 030 – 2524020. We verwachten dat deze aanmeldpauze nodig is tot medio november 2023. Wij houden u op de hoogte.

Mijn cliënt heeft geen kanker, maar wel een ernstige ziekte. Kan ik verwijzen?

In principe kunnen ook deze cliënten bij ons terecht. Neem voor overleg contact met ons op.

Komt het HDI ook in het ziekenhuis?

Na overleg met de verwijzer én de behandelend medisch specialist komen wij ook bij mensen in het ziekenhuis.

Kan ik van tevoren met een therapeut overleggen over een verwijzing?

Ja, het HDI biedt de mogelijkheid voor psychologische consultatie. Wij hebben een wekelijks spreekuur op dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur. Mailen kan ook: consultatie@hdi.nl of vul hier het contactformulier in, dan nemen wij contact op.

Hoe verloopt de aanmeldprocedure voor mijn patiënt?

Stap 1: Uw patiënt heeft eerst een verwijzing nodig. Verwijzen kan via Zorgdomein, of met een verwijsbrief.

Stap 2: Wij nodigen uw patiënt uit voor een intake.

Stap 3: Uw patiënt heeft een intakegesprek met een van onze therapeuten.

Stap 4: De regiebehandelaar en de patiënt hebben een focusgesprek.

Hoe snel kan mijn patiënt terecht voor een eerste afspraak?

Bekijk onze actuele wachttijden.

Biedt het HDI ook psychiatrische zorg?

Er werkt een psychiater bij het HDI die op aanvraag van een verwijzer of HDI-therapeut psychiatrisch onderzoek kan doen, indien nodig medicatie voorschrijft en beschikbaar is voor consultatie. Het HDI biedt nadrukkelijk géén crisisopvang. Schakel bij een acute crisissituatie de (dienstdoende) huisarts in.

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen