u bent hier: Homepage Over ons

Het beste van drie werelden

Wij zijn het oudste en het grootste psycho-oncologische centrum van Nederland en het enige dat zorg, onderzoek en scholing combineert onder één dak. Ook zijn wij trotse bezitters van een Leerstoel én wij zijn een goed doel. Zoals ons vind je dus geen tweede!

Onze kernwaarden

Wij geven elke cliënt de allerbeste zorg, passend bij onze kernwaarden.

Toonaangevend

Op eigen wijze

Met aandacht

Ons verhaal

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in mentale klachten bij kanker en onze behandelingen worden continu getoetst aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Want als iets werkt voor de een werkt het niet per se voor de ander. Daarom bieden wij zorg op maat. Zodat de behandeling echt werkt voor jou.

Over ons

Wij zijn een bijzondere ggz-instelling, want wij zijn een goed doel. Lees hier waarom, ontdek onze historie en ontmoet onze ambassadeur.

Foto dam tot dam loop 2019 groepsfoto met opgehaalde bedrag, voorloper van de Utrecht Marathon

Steun ons

Goed doel

Wij willen dat zoveel mogelijk mensen na kanker hun leven weer terug krijgen. Daarom bieden wij de allerbeste zorg en innoveren wij continu. Hiervoor is geld nodig.

Helen Dowling op viool begeleid door George Enescu op piano

Helen Dowling

Historie

Ons verhaal begint op 8 februari 1988 als Marco de Vries na een ontmoeting met de ernstig zieke violiste Helen Dowling een onderzoeksinstituut opricht in haar naam.

Nadja Hüpscher

Onze ambassadeur

Wij zijn er trots op dat actrice Nadja Hüpscher onze ambassadeur is. Ook haar gezin werd geraakt door kanker en zij zet zich in om meer bekendheid te geven aan onze zorg.

Meer over Nadja

Onze mensen

Van therapeut tot fondsenwerver, van onderzoeker tot de medewerkers op ons secretariaat: allemaal dragen ze bij aan onze missie. Zodat elke cliënt de zorg krijgt die voor hem of haar werkt, tijdens en na kanker.

Alle medewerkers van het Helen Dowling Instituut staan lachend in het atrium op onze hoofdlocatie in Bilthoven.

Onze missie

Wij vergroten de veerkracht en kwaliteit van leven bij kanker. Dit doen we door:

Ons jaarverslag

Elk jaar zetten wij alles op alles om onze cliënten de beste zorg te bieden. Hoe we daar in 2022 vol voor gingen en hoe ons jaar eruitzag lees je in ons jaarverslag!

Vrijwilliger worden?

Cliënten verwelkomen als gastvrouw of -heer, zorgen dat onze tuin er mooi bij staat, een stand bemannen op een beurs of meehelpen bij ons benefietgala: onze vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan ons werk. Wij zijn op zoek naar tuinvrijwilligers. Interesse?

Jaarverslag 2023

30 mei 2024

Jaarverslag 2023

We kijken terug op een jaar om niet te vergeten. Anette Pet zwaaide af om te genieten van haar welverdiende pensioen. In vol vertrouwen heeft zij het stokje overgedragen aan Martine van der Goot. Ook behaalden wij de hoogste erkenning voor onze zorg: het TOPGGz-keurmerk. Lees en bekijk hier ons jaar!

Jaarrekening 2023

31 mei 2024

Jaarrekening 2023

Bekijk ons jaar in cijfers in de jaarrekening van 2023.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.