u bent hier: Homepage Kosten en vergoeding

Kosten en vergoeding

Wij doen ons uiterste best om elk jaar contracten af te sluiten met alle zorgverzekeraars, zodat cliënten hun behandeling vergoed krijgen. Hieronder vind je een overzicht van verzekeraars waar wij een contract mee hebben. Zonder contract kom je mogelijk nog in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding, afhankelijk van je polis. Daar lees je meer over bij niet-gecontracteerde zorg.

Verzekerde zorg

Heb je een verwijzing en ben je verzekerd bij een gecontracteerde zorgverzekeraar (zie hieronder)? Dan wordt jouw behandeling bij het Helen Dowling instituut vergoed. Wel is het wettelijke en eventuele aanvullende eigen risico van toepassing. Voor het bedrag dat binnen je eigen risico valt, stuurt de zorgverzekeraar jou een factuur. Wij adviseren je om bij je zorgverzekeraar te controleren of de behandeling onder de polisvoorwaarden valt. Dit kan via polisvoorwaardenonline.nl.

Status verzekeringscontracten 2023

VerzekeraarContract 2022Contract 2023
ASRJaJa
CaresqJaJa
CZJaJa
DSWJaJa
EnoJaJa
MenzisJaJa
ONVZJaJa
VGZJa*Ja
Zilveren Kruis/AchmeaJaJa
Zorg en ZekerheidJaJa

Niet-gecontracteerde zorg

Ben je niet verzekerd bij een gecontracteerde zorgverzekeraar, maar bij een andere zorgverzekeraar? Als je een restitutiepolis hebt, wordt alsnog de gehele behandeling 100% vergoed. Heb je geen restitutiepolis dan krijg je de behandeling waarschijnlijk deels vergoed. Hoe hoog dit is, is per verzekeraar en per polis verschillend. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Hebben wij geen contract met je verzekeraar dan krijg je als cliënt een factuur van het HDI. Die factuur betaal je eerst zelf en declareer je daarna bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en zorgverzekering wordt deze behandeling dan deels vergoed. Wij hanteren bij onze facturen de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vastgesteld.

Tijdig afmelden

Het kan voorkomen dat je door ziekte of overmacht een afspraak niet kunt nakomen. Je dient dan minimaal 24 uur voor de afspraak, de afspraak te annuleren. 

Wanneer de afspraak binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgezegd, brengen wij hiervoor kosten bij je in rekening. De kosten zijn € 50,- per afgemelde afspraak en zijn niet declareerbaar bij je zorgverzekeraar.

Overzicht zorgverzekeraars

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen