Marije van der Lee bij het HDI

u bent hier: Homepage Leerstoel/Marije van der Lee

Wij hebben een leerstoel!

Waarom werkt iets wel voor de één, maar niet voor de ander? En waarom komt een klacht nooit alleen? Om te weten te komen wat werkt voor wie in de psycho-oncologie en vooral ook waarom vestigde het Helen Dowling Instituut een bijzondere leerstoel aan Tilburg University, bekleed door ons hoofd wetenschappelijk onderzoek prof. dr. Marije van der Lee. Bekijk hier de oratie, ons online event ter ere hiervan en een overzicht van interviews met Marije in de media.

Oratie

Een oratie is een ‘openbare rede’  waarmee een nieuw benoemde hoogleraar het ambt officieel aanvaardt. In de inaugurele rede deelt hij of zij een unieke kijk op het onderwerp van de leerstoel. Prof. dr. Marije van der Lee deelde haar visie op de psycho-oncologie live bij Tilburg University op vrijdag 16 april 2021.

Meerdere oratieboeken met de titel Wat werkt voor wie in de psycho-oncologie? van prof. dr. Marije van der Lee liggen uitgewaaierd bij het Helen Dowling Instituut.

Oratieboek

De oratie gaat samen met de publicatie van een bijbehorend boek. Hierin deelt de kersverse hoogleraar zijn of haar kennis over het onderwerp van de leerstoel. Prof. dr. Marije van de Lee neemt je mee in haar zoektocht met als hoofdvraag: ‘Wat werkt voor wie in de psycho-oncologie?’.

Online event

Het Helen Dowling Instituut is trots op de realisatie van de leerstoel. Daarom vierden we dat groots met een interactief online event voor al onze relaties. Tijdens dit evenement ging host Fien Vermeulen in gesprek met professor Marije van der Lee over de toekomst van de psycho-oncologie.

Met ons onderzoek willen we bereiken dat de zorg nog beter toegankelijk wordt en optimaal aansluit bij de cliënt.

Marije van der Lee

Marije in de media

Een podcast over Psycho-oncologische behandeling kankerpatiënten

08 oktober 2022

Een podcast over Psycho-oncologische behandeling kankerpatiënten

Drs. Tessa Steenbruggen (aios Interne geneeskunde en onderzoeker) praat in een podcast voor Oncologie.nu met prof. dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters en prof. dr. Marije van der Lee over leven met kanker.

Podcast leven met kanker: het Helen Dowling Instituut

09 augustus 2022

Podcast leven met kanker: het Helen Dowling Instituut

Op 09 augustus is er een podcast verschenen waar Marije vertelt over leven met kanker. Bron: Oncologie.nu

Meer grip op vermoeidheid na kanker dankzij netwerkbenadering

28 februari 2022

Meer grip op vermoeidheid na kanker dankzij netwerkbenadering

In februari 2022 is Marije van der Lee geïnterviewd voor Tilburg University Magazine over de netwerkbenadering. Bron: Tilburg University Magazine

RTV Utrecht - Aan Tafel!

08 februari 2022

RTV Utrecht – Aan Tafel!