u bent hier: Homepage Tevredenheidsonderzoek

Tevredenheidsonderzoek

Wij vinden het belangrijk van cliënten te horen hoe zij onze zorg ervaren, want zo kunnen wij deze nog beter afstemmen op hun behoeften en wensen. Daarom vragen we je aan het eind van je behandeling mee te werken aan het cliënttevredenheidsonderzoek. Je ontvangt een vragenlijst (CQI-Consumer Quality Index, ook wel GGZ-thermometer), die je ook anoniem kunt invullen. In dit geval worden de uitkomsten niet gedeeld met de behandelaren. Alle uitkomsten (anonieme en niet-anonieme) kunnen we gebruiken voor het verbeteren van onze zorg.

OnderdeelScore 2023Score 2022
Bejegening (1-5)4,94,9
Informatie over behandeling (1-5)4,44,4
Samen beslissen (1-5)4,74,6
Uitvoering behandeling (1-5)4,84,5
Bereikbaarheid behandelaar (1-5)4,84,8
Informatie over cliëntenorganisatie (1-5)3,93,8
Keuzevrijheid betrokkenheid naasten (1-5)4,44,3
Informatie over bijwerkingen (1-5)4,14,1
Bespreken resultaten vragenlijsten (1-5)4,34,3
Rapportcijfer behandeling (1-10)8,88,7

Behandelresultaten

ROM (Routine Outcome Measurement) meet je klachten en welzijn voor, tijdens en aan het eind van de behandeling. Dit doen we met vragenlijsten. Met ROM kunnen we het effect van je behandeling in de gaten houden. Zo kun je samen met je behandelaar de voortgang volgen en, als het nodig is, samen het behandelplan aanpassen. Op deze manier proberen wij je de zorg te bieden die bij jou past.

Met de ROM meten we stemmings- en angstklachten met behulp van de HADS-vragenlijst (Hospital Anxiety and Depression Scale). De stemmings- en angstklachten daalden gemiddeld van 19 bij start van de behandeling naar 12 bij eind van de behandeling (cijfers 2020). Dit betekent dat cliënten duidelijk minder somber en angstig zijn na de behandeling.

Het is lastig om onze behandelresultaten te vergelijken met andere GGZ-instellingen. Sinds begin 2017 leveren we geen data meer aan Stichting Benchmark GGZ (SBG) naar het advies van GGZ Nederland. Hopelijk komt er weer een dataportaal beschikbaar waarmee we onze gegevens kunnen vergelijken met landelijke gegevens uit de GGZ-sector.