u bent hier: Homepage Behandeling Groepstherapie

Groepstherapie

Onze groepsbehandelingen zijn gericht op het vergroten van veerkracht en het verminderen van klachten als somberheid en angst. Ook vinden veel mensen er begrip, herkenning en steun van lotgenoten.

Wat kun je verwachten?

Introductie

De behandeling

Resultaat

Introductie

In een groep werk je onder begeleiding van een professionele therapeut gezamenlijk aan bepaalde uitdagingen en doelen waar je mee te maken krijgt door kanker. Wij bieden aparte groepen voor specifieke doelgroepen omdat de dingen waar je mee worstelt dan de meeste overlap hebben en de aansluiting en effectiviteit dan het grootst is.

De behandeling

Wanneer je deelneemt aan een groep ben je opeens omringd door mensen die hetzelfde meemaken. Aan wie je niets hoeft uit te leggen, die precies begrijpen wat jij meemaakt. Dit stuk herkenning, het lotgenotencontact wordt als een van de grootste voordelen van een groep ervaren. Doordat je samen naar een doel werkt, inspireer en steun je elkaar.

Resultaat

Het verrast mensen soms hoeveel baat ze hebben van groepstherapie. De combinatie van het lotgenotencontact, het gemeenschappelijk werken aan en steeds tussentijds evalueren van de doelen, en de ervaring van de therapeut op deze specifieke onderwerpen maken dat met groepstherapie veel mooie stappen kunnen worden gezet.

Welke groepstherapieën zijn er?

Wij bieden de volgende groepen aan.

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen