u bent hier: Homepage Privé: Therapieën Houd me vast

Wanneer kanker je relatie raakt

Kanker heeft veel impact op een relatie. Soms zie je wat er misgaat, maar slaag je er samen niet in om hier wat aan te doen. Deze groep is erop gericht obstakels bij paren bloot te leggen en zo samen de relatie te versterken en te bouwen aan een veilig fundament.

Cropped shot of an unrecognizable woman sitting with her friend at home and holding her hand in support

Houd me vast

Het ‘Houd me Vast’ preventieprogramma is ontwikkeld voor paren die verbeterpunten in hun relatie aan kunnen wijzen, maar therapie te ver weg ligt. Door gericht obstakels te vinden kan gewerkt worden aan het versterken van de relatie.

Voor wie?

De groep Houd me vast is voor paren waarvan één van beide partners kanker heeft. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het HDI. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven en indien passend aanmelden voor de groep. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Thema’s

Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn onder andere:

  • Begrijpen van liefde, verbinding en hechting.
  • Waar gaat het vaak mis?
  • Op zoek naar de pijnlijke plekken uit de eigen geschiedenis.
  • Bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden.

Praktisch

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Tijdens de bijeenkomsten én thuis werken jullie met videomateriaal, oefeningen en opdrachten. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat je als partners met elkaar aan de slag gaat. Dat betekent dat er in het programma geen groepsopdrachten en slechts beperkt groepsdiscussies plaatsvinden.

Informatie

7 bijeenkomsten

Elk 2 uur

Circa 8 deelnemers

Onder begeleiding van een therapeut

Gebruik van verschillende materialen

Individuele diepgang

Let op! Aanmeldpauze op volgende locaties: Bilthoven, Utrecht