u bent hier: Homepage Privé: Therapieën Morgen is nu

Anders omgaan met spanning

Stress, vermoeidheid, angst en somberheid: het zijn veelvoorkomende klachten onder mensen die leven met of na kanker.  En ook hun naasten kunnen deze klachten ervaren. Hoe word je minder moe en hoe verminder je spanning? Hoe krijg je minder last van bestaande klachten? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden. Toch blijkt dat moeheid en spanning kunnen verminderen als je er anders mee omgaat.

Senior woman walking her dog on the beach at dawn

Morgen is nu

In de groep ‘Morgen is nu’ ga je intensief aan de slag met je klachten. De groepsbehandeling is een vorm van cognitieve gedragstherapie en bevat oefeningen, psycho-educatie en opdrachten. We leren meer stil te staan bij onze behoeften en wensen en kunnen automatische reactiepatronen die ons belemmeren beter herkennen. We krijgen hiermee de vrijheid om te kiezen hoe we met een bepaalde situatie om willen gaan. In de therapie onderzoek je wat helpende en niet-helpende gedachten zijn en leer je wat helpt om gebeurtenissen te accepteren in plaats van je ertegen te verzetten..

Voor wie?

De groep Morgen is Nu is voor mensen die langdurig vermoeid zijn of last hebben van stress of angst. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het HDI. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven en indien passend aanmelden voor de groep. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Thema’s

Thema’s die aan de orde komen in de groep zijn:

  • concentratie
  • lichaamsbewustzijn
  • ontspanning en loslaten
  • geduld
  • loslaten
  • omgaan met stress, piekeren, boosheid en angst
  • energieopbouw en zelfzorg

Praktisch

De groepsbehandeling bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast is het de bedoeling dat je dagelijks thuis 30-45 minuten oefent. Het is een intensieve therapie waar je tijd voor moet hebben, of voor moet maken. Als je thuis niet de tijd hebt om dagelijks te oefenen is het misschien niet het juiste moment voor deze therapie.

Informatie

8 bijeenkomsten

Elk 2,5 uur

Intensieve therapie

Thuis dagelijkse oefeningen

Let op! Aanmeldpauze op volgende locaties: Bilthoven, Utrecht