u bent hier: Homepage AYA groep

Als de diagnose op jonge leeftijd komt

Als je op jonge leeftijd kanker krijgt, kun je je eenzaam en onbegrepen voelen tussen leeftijdsgenoten. In deze groep tref je jongeren die hetzelfde overkomen is. Dit zorgt voor steun en herkenning. Samen ga je aan de slag met wat je is overkomen en hoe je wil dat je toekomst eruit ziet zonder kanker.

AYA groep

In de AYA groep vind je steun door jouw ervaringen te delen met andere jongvolwassenen, die ook kanker hebben gehad. Soms hebben ze de diagnose op jonge leeftijd gehad en soms zitten ze nog midden in de behandeling. Het gaat wel altijd om behandelingen waarbij het doel genezing is. In de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over verschillende thema’s en ga je daarnaast aan de slag met praktische oefeningen en opdrachten.

Voor wie?

Thema’s

Praktisch

Voor wie?

De AYA groep is voor jongeren die kanker hebben (gehad). Deelname aan de AYA groep is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het HDI. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven en indien passend aanmelden voor de groep. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Thema’s

De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking en het bespreken van de verwachtingen van de therapie. Thema’s die aan de orde komen in de groep zijn:

  • Vertellen over je ziekteproces en luisteren naar de ervaring van anderen.
  • Omgaan met angst (o.a. de angst voor terugkeer) en andere heftige gevoelens.
  • Relaties met je partner, ouders of vrienden.
  • Lichaam, seksualiteit en vruchtbaarheid.
  • Werk of studie.
  • De toekomst.
Praktisch

Er zijn zeven bijeenkomsten van twee uur. De achtste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst. De groep zal bestaan uit 5-8 deelnemers en wordt begeleid door één of twee therapeut(en) van het Helen Dowling Instituut (HDI).

In het kort

7 bijeenkomsten
Elk 2 uur
5 – 8 deelnemers
Onder begeleiding van een therapeut

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen