u bent hier: Homepage Privé: Therapieën AYA-groep

Als de diagnose op jonge leeftijd komt

Als je op jonge leeftijd kanker krijgt, verandert je leven ingrijpend. Je kunt overspoeld worden door gevoelens van angst, verwarring, verdriet en boosheid. Je maakt je misschien zorgen over je veranderde lichaam, de toekomst, je studie/werk of je kinderwens. Je kunt zoekende zijn naar wie je was en wie je nu bent. Je ervaringen delen met andere jongvolwassenen die dit ook hebben meegemaakt kan helpen.

Jonge vrouw heft gezicht richting de zon

Wat kun je verwachten?

In deze groep vind je steun door jouw ervaringen te delen met andere jongvolwassenen, die ook kanker hebben gehad. Soms hebben ze de diagnose op jonge leeftijd gehad en soms zitten ze nog middenin de behandeling. Samen met de deelnemers en de therapeut ga je aan de slag met onderwerpen zoals omgaan met heftige gevoelens zoals angst. Ook is er aandacht voor alle veranderingen op het gebied van relaties, seksualiteit, werk en de toekomst.

Lotgenotencontact

Steun en herkenning vinden.

Professioneel

Door een professionele therapeut.

Bewezen effectief

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Gespecialiseerd in kanker.

Deskundig op het gebied van kanker.

Voor wie?

De AYA groep is voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad). Soms hebben ze de diagnose op jonge leeftijd gehad en soms zitten ze nog midden in de behandeling. Het gaat wel altijd om behandelingen waarbij het doel genezing is. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het Helen Dowling Instituut. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven of deelname aan een groep passend is. Ben je nog geen cliënt bij ons? Meld je dan eerst aan als cliënt. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

In het kort

  • 8 bijeenkomsten
  • Elk 2 uur
  • Begeleid door een therapeut
  • 5-8 deelnemers

Vraag om verwijzing

Voor deze behandeling heb je een verwijzing nodig. Vraag hiernaar bij je huisarts of specialist.