u bent hier: Homepage Privé: Therapieën Midden in het leven

Je leven opnieuw oppakk

Hoe pak je de draad na afronding van de medische behandeling weer op? Je lichaam heeft vaak veel doorstaan. Ook kun je overspoeld worden door gevoelens van angst, onzekerheid, verwarring, verdriet en boosheid. Lichamelijk en emotioneel herstel kost vaak meer tijd dan je gedacht had, wat een frustrerend gevoel kan geven. Mogelijk is het vertrouwen in je eigen lichaam minder. Je kunt zoekende zijn naar wie je was en wie je nu bent. Je ervaringen delen met anderen kan je steun bieden.

Happy father carrying daughter piggyback on the beach

Midden in het leven

In de groep ‘Midden in het leven’ vind je steun door jouw ervaringen te delen met mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Dit kan een bijdrage leveren aan het hervinden van je eigen kracht om met de aanwezige klachten, veranderingen en spanningen om te gaan. In de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over verschillende thema’s die voor veel deelnemers relevant zijn en je gaat aan de slag met oefeningen en opdrachten die hierbij aansluiten.

Voor wie?

De groep Midden in het Leven is voor mensen die kanker hebben gehad. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het HDI. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven en indien passend aanmelden voor de groep. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Thema’s

De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking en het bespreken van de verwachtingen van de behandeling. Thema’s die aan de orde kunnen komen in de groep zijn:

  • Ziekteverhaal
  • Omgaan met angsten (o.a. de angst voor terugkeer)
  • Sociale relaties
  • Lichaamsbeeld
  • Werk en/of maatschappelijke rol, grenzen
  • Geven en ontvangen
  • Toekomstperspectief
  • Veranderingen in jezelf

Praktisch

Er zijn zeven bijeenkomsten van twee uur. De achtste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst. De groep zal bestaan uit 5-8 deelnemers en wordt begeleid door een therapeut van het Helen Dowling Instituut (HDI).

Informatie

7 bijeenkomsten

Plus 8e terugkombijeenkomst

Elk 2 uur

5 – 8 deelnemers

Begeleid door een therapeut

Let op! Aanmeldpauze op volgende locaties: Bilthoven, Utrecht