u bent hier: Homepage Privé: Therapieën De psychische gevolgen van kanker

Hulp bij het oppakken van je leven

De confrontatie met kanker is ingrijpend en kan op allerlei vlakken impact hebben. Misschien is je lichaam veranderd en loop je tegen beperkingen aan, zoals pijn of vermoeidheid. Je kunt ook mentaal en sociaal uit evenwicht raken. Zo kun je je sneller emotioneel voelen en je niet goed raad weten met gevoelens van angst, verdriet, boosheid en onzekerheid. In onze startgroep ‘De psychische gevolgen van kanker’ geven we je informatie over de gevolgen van kanker voor jou en je omgeving en bieden we je handvatten en tips waarmee je aan de slag kunt.

Aziatische man met aarzelende gezichtsuitdrukking is in de natuur.

De psychische gevolgen van kanker

Deze groep is speciaal bedoeld voor mensen die klaar zijn met hun medische behandelingen voor kanker en nu hun leven weer willen oppakken. Door met je groepsgenoten ervaringen te delen kun je (h)erkenning en steun vinden. Dit kan helpend zijn bij het omgaan met je klachten. In de training ga je aan de slag met het leren omgaan met heftige emoties, wat je kunt doen aan vermoeidheid en hoe je omgaat met je sociale omgeving en werk.

Voor wie?

De groep De psychische gevolgen van kanker is voor mensen die hun leven weer willen oppakken na hun medische behandeling. Je kunt deelnemen aan onze startgroep als je bij ons bent ingeschreven als cliënt. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Lotgenotencontact

Steun en herkenning vinden.

Professioneel

Door een professionele therapeut.

Bewezen effectief

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Gespecialiseerd in kanker.

Deskundig op het gebied van kanker.

Thema’s

  • Het leren omgaan met heftige emoties.
  • Wat kun je doen aan vermoeidheid?
  • Hoe ga je om met je sociale omgeving en werk?

Na de startgroep

Deze groepsbehandeling levert je veel inzichten en handvatten om mee aan de slag te gaan. Na de laatste bijeenkomst bespreek je met de groepstherapeut wat het beste vervolg is voor jou en maken jullie hierover afspraken. Het kan zijn dat je voldoende handvatten en vertrouwen aangereikt hebt gekregen om zelf verder te kunnen, maar het kan ook zijn dat je door deze groep weet waar je niet zelf uitkomt. In dat geval kan je na de startgroep beginnen met de individuele behandeling en weet je (beter) met welke doelen je aan de slag wilt gaan. Je blijft op de wachtlijst staan voor de start van een behandeling en zal vanzelf uitgenodigd worden voor een afspraak.

Informatie

  • 4 bijeenkomsten
  • Elk 2 uur
  • 5-8 deelnemers
  • Begeleid door een therapeut

Vraag om verwijzing

Voor deze behandeling heb je een verwijzing nodig. Vraag hiernaar bij je huisarts of specialist.