u bent hier: Homepage Privé: Therapieën COMET

Hulp bij een negatief zelfbeeld

Kanker kan zorgen voor negatieve gevoelens en onzekerheid. Soms ga je jezelf vergelijken met anderen en denkt dat of met hoe je vroeger was en krijg je het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Van dingen genieten wordt steeds moeilijker. Complimenten hoor je niet of amper en kritiek des te meer. Zo raken je kwaliteiten meer uit het zicht en komt de nadruk te liggen op negativiteit. Hierdoor kunnen gevoelens van angst en somberheid lang aanhouden.

Oudere vrouw leunt voorover naar jongere vrouw

Resultaat

COMET (COmpetitive Memory Training) is een bewezen effectieve training, gebaseerd op de principes uit de cognitieve gedragstherapie. Tijdens de training wordt geen aandacht geschonken aan de oorzaken van je negatieve zelfbeeld, maar gaan we er vooral iets aan doen. Je leert reëler over jezelf denken door meer aandacht te schenken aan je positieve eigenschappen en helpt jezelf en elkaar van een negatief zelfgevoel over te schakelen naar positieve zelfwaardering.

Lotgenotencontact

Steun en herkenning vinden.

Professioneel

Door een professionele therapeut.

Bewezen effectief

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Gespecialiseerd in kanker.

Deskundig op het gebied van kanker.

Voor wie?

Deze groep is voor mensen die worstelen met een negatief zelfbeeld. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven of deelname aan een groep passend is. Ben je nog geen cliënt bij ons? Meld je dan eerst aan als cliënt. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

In het kort

  • 8 bijeenkomsten
  • Elk 1,5 uur
  • Begeleid door een therapeut
  • 5-8 deelnemers

Vraag om verwijzing

Voor deze behandeling heb je een verwijzing nodig. Vraag hiernaar bij je huisarts of specialist.