u bent hier: Homepage COMET

Hulp bij een negatief zelfbeeld

Kanker kan zorgen voor negatieve gevoelens en onzekerheid. Soms ga je jezelf vergelijken met anderen en denkt dat of met hoe je vroeger was en krijg je het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Van dingen genieten wordt steeds moeilijker. Complimenten hoor je niet of amper en kritiek des te meer. Zo raken je kwaliteiten meer uit het zicht en komt de nadruk te liggen op negativiteit. Hierdoor kunnen gevoelens van angst en somberheid lang aanhouden.

Oudere vrouw leunt voorover naar jongere vrouw

COMET-training

COMET (COmpetitive Memory Training) is een effectief bewezen training, gebaseerd op de principes uit de cognitieve gedragstherapie. Tijdens de training wordt geen aandacht geschonken aan de oorzaken van je negatieve zelfbeeld, maar gaan we er vooral iets aan doen. Je leert reëler over jezelf denken door meer aandacht te schenken aan je positieve eigenschappen en helpt jezelf en elkaar van een negatief zelfgevoel over te schakelen naar positieve zelfwaardering.

Informatie

8 bijeenkomsten
Elk 1,5 uur
Begeleid door een therapeut
5-8 deelnemers
Actiegericht

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen