Twee mensen in relatietherapie houden elkaars handen vast in een veld.

u bent hier: Homepage Behandeling Relatietherapie

Relatietherapie

Kanker kan een relatie flink uit balans brengen. Relatietherapie kan helpen een nieuw evenwicht te vinden en elkaar beter te bereiken en begrijpen.

Wat kun je verwachten?

Introductie

De behandeling

Resultaat

Introductie

Kanker raakt niet alleen degene die het treft, maar ook de omgeving. Natuurlijk onderga je niet het medische traject, maar je staat wel voor uitdagingen waar je wellicht niet eerder voor stond. Zo kun je je machteloos voelen, worstelen met wat je kunt betekenen voor je partner, maar ook is het heel normaal als je doordat jullie situatie zo ingrijpend is veranderd niet weet hoe je toenadering zoekt tot elkaar. Relatietherapie kan daarbij helpen.

De behandeling

Wanneer je partner of jijzelf opeens geconfronteerd worden met een levensbedreigende ziekte heeft dit impact op je relatie. Een professionele systeemtherapeut kan helpen de communicatie hierover op gang te brengen en te houden. Je durft hier vaak meer te zeggen dan je anders zou durven en ziet elkaar dan opeens in een heel ander licht.

Resultaat

Relatietherapie is erop gericht het contact te herstellen of als dat niet meer lukt, om de relatie wederzijds goed af te sluiten. Deze vorm van therapie kan zeer helpend zijn als je elkaar niet meer bereikt, omdat een therapeut met afstand naar de situatie kan kijken en vanuit zijn of haar professionele ervaring de pijnpunten en problemen beziet.

Wanneer relatietherapie?

Als jij of je partner worstelen met onderstaande klachten kan relatietherapie helpend zijn.

Vestigingen

Bij deze vestigingen bieden wij relatietherapie.

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen