Marvin is cliënt bij het Helen Dowling Instituut voor zijn depressie na kanker.

Ik kon alleen nog maar in een donkere kamer zitten. In mijn eentje. Het HDI hielp mij door mijn depressie heen.

– Marvin

u bent hier: Homepage Behandeling Depressie

Depressie

De diagnose kanker zet je aan het piekeren. Over je gezondheid, de impact van eventuele behandelingen, de toekomst. Dat dit gebeurt is logisch. Soms zijn deze gedachten echter dusdanig en aanhoudend aanwezig dat je op een punt komt dat je nergens zin meer in hebt en een depressie ontwikkelt.

Introductie

Behandeling

Introductie

Kenmerkend voor depressie is een sombere stemming. Je voelt je down, hebt nergens zin in, hebt weinig of geen energie en moeite om je te concentreren. Ook slapeloosheid of juist de hele dag in bed (willen) liggen kunnen horen bij depressie.

Het kan ook voorkomen dat je je prikkelbaar voelt en sneller geïrriteerd bent dan je van jezelf gewend bent.  Gedachten aan de dood of aan zelfdoding komen ook voor bij een depressie.

Behandeling

Wij hebben veel ervaring in het herkennen en behandelen van depressieve klachten veroorzaakt door kanker. Wij bieden diverse behandelingen, die je hieronder vindt. Tijdens de intake bespreek je met je therapeut wat passend is voor jou en het meest helpend is bij jouw klachten.

Kenmerken van depressie

Je bent somber gestemd.
Je hebt nergens zin in.
Je hebt weinig of geen energie.
Je hebt moeite om je te concentreren.
Je hebt moeite met slapen of wilt juist de hele dag in bed liggen.

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen