Mascha krijgt psychologische zorg bij het Helen Dowling Instituut voor haar trauma na kanker.

Ik was totaal uitgeput en herkende mezelf niet meer. Tijdens de therapie kwam ik erachter hoe dat kwam.

– Mascha

u bent hier: Homepage Behandeling Trauma

Trauma

Horen dat jij of je naaste kanker hebt of heeft is schokkend. Wanneer je zo’n schokkende ervaring niet goed verwerkt, of wanneer je bijvoorbeeld een nare ervaring opdoet tijdens de behandeling in het ziekenhuis, kan dit leiden tot een trauma. Om dat trauma alsnog te verwerken is gespecialiseerde psychologische hulp noodzakelijk.

Introductie

Behandeling

Introductie

Wanneer een schokkende gebeurtenis niet goed kan worden verwerkt, is er sprake van trauma. Bijvoorbeeld na confrontatie met de dood of ziekte, of nare ervaringen in het ziekenhuis. Het kan ook zijn dat ernstig ziek worden beladen herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden naar boven brengt.

Kenmerkend voor trauma zijn intense herinneringen aan de gebeurtenis (of dromen), oplettendheid en schrikreacties, vermijding, negatieve veranderingen in het denken en voelen, en soms ook het gevoel dat alles op afstand of onecht is.

Behandeling

Onze professionele therapeuten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die als gevolg van kanker een trauma hebben ontwikkeld. Wij bieden diverse behandelmogelijkheden. Tijdens de intake bespreek je met een therapeut welke vorm of vormen voor jou het meest passend zijn.

Kenmerken van trauma

Je hebt intense herinneringen aan een bepaalde gebeurtenis. Het lijkt net alsof je het opnieuw meemaakt.
Je droomt veel of je hebt nachtmerries.
Je bent continu gespannen en je schrikt erg snel.
Je bent (een deel van) de traumatische gebeurtenis vergeten, of je doet heel hard je best het te vergeten.
Het voelt net alsof je er niet bij bent, of alsof je niet in je lichaam zit.

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen