u bent hier: Homepage Scholing Kanker op de Werkvloer

 • Psycho-oncologie

Kanker op de werkvloer

Heb jij te maken met een zieke werknemer met kanker? En heb je geen idee hoe je hiermee om moet gaan? Volg dan deze workshop. Speciaal voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen. De workshop geeft je inzicht in wat jouw zieke collega doormaakt en hoe jij vanuit jouw rol hem of haar het beste kan begeleiden bij een succesvolle re-integratie en biedt je concrete handvatten hoe je dit doet.

Hoog beoordeeld

De workshop krijgt een 8,4!

Duurzaam herstel

Voor re-integratie op lange termijn

Persoonlijk verhaal

Ervaringsdeskundige trainer

Praktijkgericht

Direct toepasbaar

Wat levert het jou op?

Inhoud

Helen Dowling Academie

Wat levert het jou op?

√ Je snapt beter wat je zieke medewerker doormaakt.
√ Je weet wat jouw zieke medewerker van jou nodig heeft.
√ Je weet hoe je het gesprek aangaat en gaande houdt.
√ Je weet hoe je je team hierin goed kunt begeleiden.

Inhoud

Je krijgt praktische handvatten voor de omgang met werknemers die met kanker zijn geconfronteerd. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek nemen de trainers je mee door de verschillende fases van de ziekte, en welke psychologische uitdagingen zich per fase voordoen. Hoe ondersteun je de werknemer in deze fases? Er is aandacht voor de impact van de ziekte, de mogelijke gevoeligheden en de verschillende communicatiestijlen. Er wordt geoefend met situaties uit de praktijk, zodat je na 3,5 uur direct betere begeleiding kunt bieden.

Helen Dowling Academie

De Helen Dowling Academie werkt met ervaren trainers en put uit jarenlange ervaring in professionele psychologische zorg bij kanker. Bij veel van onze cliënten is werk(hervatting) een belangrijk thema. Als onderdeel van het Helen Dowling Instituut beschikken we over veel expertise op het gebied van de psychische impact van kanker, re-integratie en communicatie bij kanker. Onze trainingen en zorg worden continu verbeterd met resultaten uit de onderzoeken van onze eigen afdeling Wetenschappelijk Onderzoek.

 • Kanker op de Werkvloer
  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  Goede workshop! Interactief, informerend, helder. Fijn dat trainer ook ervaringsdeskundige is. Ze straalt kennis en kunde uit, luistert heel goed en stelt adequate vragen.

 • Kanker op de Werkvloer
  Studieadviseurs – Vrije Universiteit Amsterdam

  Het was een leerzame, indrukwekkende training waar je in de praktijk echt wat aan hebt. Er was een prettige balans tussen informatie krijgen en het bespreken van eigen ervaringen van de deelnemers. Ik vond de trainer heel fijn: ze was heel helder in de informatievoorziening, had een goed tempo en haar ervaringsverhalen zijn enorm waardevol.

Informatie

Leer hoe je een zieke medewerker goed begeleid tijdens en na kanker
Voor HR-managers, bedrijfsartsen en leidinggevenden
8-12 personen
3,5 uur
195 p.p.
Incompany

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen