u bent hier: Homepage Scholing Startworkshop

Startworkshop Psycho-oncologie

Ongeveer 115.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker. Naast de lichamelijke gevolgen, heeft kanker ook psychisch enorme impact. Op de patiënt zelf maar ook op zijn of haar naasten. Wat is belangrijk om te weten over de psychische impact en wat kun jij als zorgprofessional hierin betekenen?

Hoog beoordeeld

De workshop krijgt een 8,6!

Expertise

Wetenschappelijk onderbouwd

Praktijkgericht

Direct toepasbaar

Wat levert het op?

Inhoud

Helen Dowling Academie

Wat levert het op?

√ Je weet wat de meest voorkomende psychische klachten bij kanker zijn.
√ Je weet hoe je psychische klachten bij kanker moet signaleren.
√ Je weet hoe je psychische klachten bij kanker bespreekbaar maakt.
√ Je weet welke interventies er zijn bij psychische klachten.
√ Je weet wat jij als zorgverlener kunt doen en wanneer je doorverwijst.

Inhoud

De interactieve workshop gaat over de psychische impact van kanker, (stagnerende) verwerkingsprocessen, omgaan met verlies en rouw en de valkuilen hierin. Gedurende de workshop nodigen we je als deelnemer uit om vragen te stellen aan de trainer maar ook aan elkaar. Het betreft een afwisseling van theorie en praktijk, gecombineerd met oefenen in kleine (online) groepjes. Aan de hand van een aantal casussen.

De workshop is voor professionals die oncologische (na)zorg verlenen. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, artsen, diëtisten, GGZ-psychologen, POH-ers etc. We verzorgen de workshops regelmatig aan oncologische/palliatieve netwerken, huisartspraktijken, oncologische afdelingen binnen het ziekenhuis en revalidatiecentra. We bespreken voorafgaand met de opdrachtgever waar de behoefte precies ligt en wat het kennisniveau is, zodat er goed wordt aangesloten.

Helen Dowling Academie

Het Helen Dowling Instituut bestaat sinds 1988 en is gebaseerd op drie pijlers: patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en scholing. De scholingsactiviteiten verzorgen wij vanuit de Helen Dowling Academie. Onze jarenlange ervaring vanuit patiëntenzorg en inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek komen samen in deze workshop.

  • Projectgroep oncologie GezondVeluwe

    “Inzicht in welke discipline wat kan betekenen in de psychologische zorg bij en na kanker. Inzicht in wat ik zelf als fysiotherapeut kan doen.” en “Belangrijk onderdeel vond ik de 2e fase waarin echt praktisch werd gewerkt a.h.v. een casus. Ik vond de afwisseling in presentatie en de modellen en het filmpje prettig en verhelderend en ook bruikbaar in de praktijk.”

Informatie

Wat is de psychische impact van kanker op jouw patiënt?
Voor professionals in de oncologie
Max. 20 personen
3,5 uur
Op aanvraag
Live of online

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen