u bent hier: Homepage Over ons Nadja Hüpscher

Onze ambassadeur: Nadja Hüpscher

Actrice Nadja Hüpscher is sinds 2021 ambassadeur van het Helen Dowling Instituut. Als naaste van iemand die kanker heeft gehad weet zij als geen ander welke impact deze ziekte heeft op de patiënt, maar ook op de partner en het hele gezin.

BN'er Nadja Hüpscher, die mentale klachten kreeg toen haar partner kanker had, is ambassadeur bij het Helen Dowling instituut en kijkt lachend de camera in.

“De emotionele impact kwam later”

“Toen mijn man kanker had was ik vooral bezig met praktische dingen: halen en brengen van en naar het ziekenhuis, boodschappen doen, antwoorden bedenken op vragen van mijn zoontjes: Gaat papa dood? Mag jij dan een andere man? Waarom wordt hij beter van gif? Waarom huil jij niet? Wij hadden uiteindelijk geluk, de kankercellen verdwenen uit zijn lichaam. We leven door, maar de emotionele impact kwam later. Wat hebben we nou eigenlijk meegemaakt? Alles is veranderd, maar ook weer niet. En hoe doe je dat, ‘gewoon’ doorleven na zoiets ingrijpends? Ik ben ambassadeur van het Helen Dowling Instituut omdat hulp tijdens en na kanker belangrijk is. Voor het hele gezin.”

Nadja Hüpscher

Geluk is met een K.

In Geluk is met een K. beschrijft Nadja Hüpscher wat haar gezin overkwam toen haar man kanker kreeg. Het boek is te koop bij diverse (online) boekhandels en uitgever Lebowski Publishers, maar ook bij het Helen Dowling Instituut. Vraag ernaar bij onze vrijwilligers!

Boekcover van Geluk is met een K van Nadja Hüpscher. Links de achterflaptekst met een foto van de schrijver. Rechts de titel van het boek met een foto van haar zieke partner en twee zoons die staan wild te plassen in een weiland.

Meer over Nadja Hüpscher

Radio 1 journaal

“Naasten worden ook geraakt”

Op 4 februari 2021 lanceerden wij de speciale campagne Heb hart voor naasten, om aandacht te vragen voor de partners van mensen met kanker. Onze ambassadeur gaf een interview op het Radio 1 Journaal.

Nadja Hüpscher is ambassadeur van het Helen Dowling Insitituut. Hier is zij samen met haar partner te zien bij het benefietgala Aan Tafel Met.

Nu.nl

“Daar moet je over kunnen praten”

In een interview met NU.nl vertelt Nadja hoe belangrijk het is dat er meer aandacht komt voor de mentale kant van kanker en het belang van geestelijke zorg. “Je hebt iemand nodig die naar je luistert en zegt dat het normaal is om…”.

Nadja Hupscher met vrienden en familie op HARTenloop voor het Helen Dowling Instituut.
Met een leuke vriendengroep wordt elke actie vanzelf geslaagd!

Diverse media

“HARTenloop voor het goede doel”

Samen met haar gezin en een vriendengroep trapte Nadja onze allereerste HARTenloop af. Een loop die iedereen kan doen om geld op te halen voor onze zorg en mensen met kanker een hart onder de riem te steken.