u bent hier: Homepage Scholing Vitale leider

  • Vitaliteit

Vitale leider

Als leidinggevende speel je een essentiële rol in het vitaal houden van je team. Jij hebt immers een voorbeeldfunctie. Máár je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Daarom gaat deze training over jou en je team. We geven je concrete handvatten hoe je jezelf én jouw team begeleidt naar optimale vitaliteit.

Hoog beoordeeld

De training krijgt een 8,7!

Geaccrediteerd

In verschillende registers

Lange termijneffect

Dankzij buddysysteem

Praktijkgericht

Direct toepasbaar

Wat levert het jou op?

Inhoud

Helen Dowling Academie

Wat levert het jou op?

√ Meer inzicht in je energiecompassie voor jezelf en anderen.
√ Inzicht in waar je invloed op hebt én hoe je die inzet.
√ Hoe je de regie pakt in lastige gesprekken.
√ Hoe je zorgt voor meer vitaliteit in je team.
√ Wat daarin bij jou ligt en wat bij je medewerkers en hoe je hen daar eigenaarschap over geeft.

Inhoud

Tijdens de eerste dag van de training ga je aan de slag met je eigen vitaliteit. Want ons credo is; je kunt alleen voor anderen zorgen (je team) als je eerst goed voor jezelf zorgt. We gaan het hebben over jouw energiemanagement, omgaan met stress, aangeven van grenzen en andere thema’s met betrekking tot goede zelfzorg. Er wordt een buddysysteem opgetuigd en je stelt een individueel actieplan op. Vervolgens ga je in de weken er na aan de slag met de input van de training. Na 4-6 weken vindt de tweede dag plaats en deze staat in het teken van vitaal leiderschap. De dag gaat over jouw voorbeeldrol en hoe je jouw team vitaal maakt en houdt. Waar moet je op letten en hoe ga je de (soms lastige) gesprekken aan? Beide trainingsdagen zijn een mix van theorie en oefenen. Er is veel ruimte voor casussen uit de praktijk en er wordt veel geoefend. Na deze training ben jij in staat om vitaal leiding te geven, aan jezelf én je team!

Helen Dowling Academie

De Helen Dowling Academie werkt met ervaren trainers en put uit jarenlange ervaring in professionele psychologische zorg bij kanker. Bij veel van onze cliënten is werk(hervatting) een belangrijk thema. Als onderdeel van het Helen Dowling Instituut beschikken we over veel expertise op het gebied van de psychische impact van kanker, re-integratie en communicatie bij kanker. Onze trainingen en zorg worden continu verbeterd met resultaten uit de onderzoeken van onze eigen afdeling Wetenschappelijk Onderzoek.

  • Frederique van der Marel – UMCU

    “Je moet vitaliteit op één durven zetten. Ik zag medewerkers die totaal niet goed voor zichzelf zorgden, maar hield mezelf ook de spiegel voor. Geven we als leidinggevenden eigenlijk wel het goede voorbeeld?”

Informatie

Speciaal voor leidinggevenden in de zorg

8-12 personen

2 dagen (9:00 – 17:00 uur)
€ 645 p.p.
Open inschrijving en incompany

Open inschrijving:

  • 3 november (dag 1) en 30 november (dag 2)

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen