Zelfzorg
Vitale leider in ziekenhuizen
Als leidinggevende binnen een ziekenhuis speel je een essentiële rol in het vitaal houden van je team. Jij hebt immers een voorbeeldfunctie. Máár je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Daarom gaat deze training over jou en je team. We geven je concrete handvatten hoe je jezelf én jouw team begeleidt naar optimale vitaliteit.
Inhoud
Tijdens de eerste dag van de training ga je aan de slag met je eigen vitaliteit. Want ons credo is; je kunt alleen voor anderen zorgen (je team) als je eerst goed voor jezelf zorgt. We gaan het hebben over jouw energiemanagement, omgaan met stress, aangeven van grenzen en andere thema’s met betrekking tot goede zelfzorg. Er wordt een buddysysteem opgetuigd en je stelt een individueel actieplan op. Vervolgens ga je in de weken er na aan de slag met de input van de training.
Na 4-6 weken vindt de tweede dag plaats en deze staat in het teken van vitaal leiderschap. De dag gaat over jouw voorbeeldrol en hoe je jouw team vitaal maakt en houdt. Waar moet je op letten en hoe ga je de (soms lastige) gesprekken aan? Beide trainingsdagen zijn een mix van theorie en oefenen. Er is veel ruimte voor casussen uit de praktijk en er wordt veel geoefend. Na deze training ben jij in staat om vitaal leiding te geven, aan jezelf én je team!
Hoog beoordeeld
De training krijgt een 8,7!
Geaccrediteerd
In verschillende registers
Lange termijneffect
Dankzij buddysysteem
Praktijkgericht
Direct toepasbaar
Wat levert het jou op?
- Inzicht in energiemanagement.
- Inzicht in waar je invloed op hebt én hoe je die inzet.
- Hoe je de regie pakt in lastige gesprekken.
- Hoe je zorgt voor meer vitaliteit in je team.
- Wat daarin bij jou ligt en wat bij je medewerkers en hoe je hen daar eigenaarschap over geeft.
“Je moet vitaliteit op één durven zetten. Ik zag medewerkers die totaal niet goed voor zichzelf zorgden, maar hield mezelf ook de spiegel voor. Geven we als leidinggevenden eigenlijk wel het goede voorbeeld?”
Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut ontwikkelde de zelfhulptraining Minder angst na kanker als zelfstandige tool die kankerpatiënten kunnen inzetten. Uit onderzoek blijkt echter dat de module effectiever is onder begeleiding van een psycholoog of POH-GGZ’er. Daarom ontwikkelde de Helen Dowling Academie deze scholing. Benieuwd naar dit onderzoek? Lees er hier meer over.
locatie en prijs op aanvraag
Advies nodig?
Bel voor vrijblijvend advies met een
van onze studieadviseurs