u bent hier: Homepage Nieuws Nog geen contract met CZ-koepel

Nog geen contract met CZ-koepel

Bent u verzekerd bij CZ, CZ Direct, Nationale Nederlanden, Ohra of Just? Dan wordt uw behandeling bij het Helen Dowling Instituut in 2023 mogelijk niet of niet volledig vergoed. Eind deze maand verwachten we duidelijkheid. Behandelingen die in 2022 al zijn gestart worden zolang er nog geen duidelijkheid is wel vergoed, dit geldt ook voor afspraken in januari.

Een hand legt het laatste blokje neer van een toren met blokjes waar op ieder blokje iets anders staat: een druppel bloed, iemand in een rolstoel, een vaccinatiespuit, een pil, een hart met hartslag en een kruis.

Eind januari duidelijkheid

Helaas hebben we voor het jaar 2023 met de koepel CZ (CZ, CZ Direct, Nationale Nederlanden, Ohra en Just) nog geen contract kunnen sluiten. Ondanks vele gesprekken biedt deze zorgverzekeraar ons een te laag tarief voor onze zorg. Dit betekent dat uw behandeling bij het Helen Dowling Instituut in 2023 mogelijk niet of niet volledig wordt vergoed. Wij vinden dit heel vervelend en blijven ons best doen dit contract alsnog rond te krijgen. Wij verwachten eind januari uitsluitsel te kunnen geven.

Overgangsregeling

Was u op 31 december 2022 al bij ons in behandeling? Dan wordt uw behandeling wel vergoed, ook in 2023.Let op: deze afspraak geldt zolang wij met CZ in onderhandeling zijn en is dus een zogenoemde overgangsregeling. Zoals hierboven al gezegd wordt eind januari duidelijk of de zorg vergoed blijft of niet.

Achtergrond

Elk jaar sluit het Helen Dowling Instituut contracten met zoveel mogelijk zorgverzekeraars. Dat zorgt ervoor dat cliënten hun kosten voor behandeling (na aftrek van het eigen risico) vergoed krijgen, en wij betaald worden voor de geleverde zorg. Wij passen de actuele status van de contracten en onderhandelingen bij elke wijziging aan op onze website, zie hiervoor:

Recente nieuws

[laposta_signup_basic_form list_id="fvlp82bm1p"]

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan