u bent hier: Homepage Nieuws Mascha neemt afscheid van onze cliëntenraad

Mascha neemt afscheid van onze cliëntenraad

Mascha is sinds september 2016 lid van de cliëntenraad van het Helen Dowling Instituut. Na 8 mooie jaren neemt ze afscheid. Namens alle medewerkers: heel hartelijk dank Mascha voor je enorme inzet en betrokkenheid bij ons werk!

‘Dank voor 8 mooie jaren’

“Ruim 9 jaar geleden kwam ik voor behandeling bij het Helen Dowling Instituut, locatie Arnhem. Ik kreeg de hulp die ik hard nodig had en daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Kanker wordt vaak gezien als alleen maar medisch. Als het psychische al wordt gezien is het als een apart iets. Terwijl behandelen pas werkt als je de mens als compleet ziet. Het zijn geen twee aparte delen. Dat doen ze bij het Helen Dowling Instituut en maakt de behandeling zo ongelofelijk waardevol voor degene die ziek werd, maar ook voor de naasten. Als ik op die periode terugkijk, is er vooral enorme dankbaarheid.”


Iets terug doen


“Het maakte dat ik bijna 8 jaar geleden ‘iets terug wilde doen’. Dat ‘iets’ werd de cliëntenraad: een groep mensen die allemaal op de een of andere manier met de ziekte kanker te maken hebben gehad. Allemaal verschillend en toch ook een beetje gelijk, want allen zeer gedreven en betrokken bij de ontwikkelingen binnen het Helen Dowling Instituut. De vaste momenten waarop we als raad samenkomen met de directie geven een onmisbaar ‘kijkje in de keuken’. In het werk van de mensen die met onderzoek bezig zijn: welke zorg werkt voor wie en waarom. Alles gericht op verbetering van de psycho-oncologische zorg en laat dat nu ook de drijfveer zijn geweest voor mij. Wat kan beter en waarom is dat nodig. Deze laatste vraag is een constante in ons team en toepasbaar op elk onderwerp wat we bespreken en waar we mee aan de slag gaan. Alles wat is opgepakt is ‘iets’ geworden, doordat mensen zijn gaan samenwerken. Talenten en ervaringen zijn gaan bundelen. In actie zijn gekomen. Naast elkaar hebben geluisterd. Elkaar wisten uit de dagen.”

‘We weten voor wie we dit werk doen’

“Ik zal straks de cliëntenraad missen, want het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Allemaal verschillend door achtergrond, interesse en werkervaring, maar dat maakt het juist zo goed. Wat ons bij elkaar heeft gebracht is ervaring met de ziekte kanker. Het betekent dat we weten waarom en voor wie we dit werk doen. Bij de laatste vergadering in september van dit jaar zeg ik gedag tegen iedereen. Ik zal het missen, maar na 8 jaar is het tijd om te gaan. Eind september. Dat duurt nog even. Gelukkig.”

Recente nieuws

[laposta_signup_basic_form list_id="fvlp82bm1p"]

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan