u bent hier: Homepage Nieuws Helen Dowling Instituut neemt TOPGGz-keurmerk in ontvangst

Helen Dowling Instituut neemt TOPGGz-keurmerk in ontvangst

Hoera, vandaag mochten we dan écht het officiële TOPGGz-keurmerk in ontvangst nemen! Wij zijn supertrots op deze hoogst mogelijke erkenning binnen de ggz en gloeien nog na van de mooie woorden van Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz. Lees er alles over in dit persbericht.

Groepsfoto tijdens de uitreiking van het keurmerk TOPGGz

Helen Dowling Instituut neemt TOPGGz-keurmerk in ontvangst

Expertisecentrum psycho-oncologie Helen Dowling Instituut biedt hoogspecialistische zorg aan mensen die langdurig en ernstig vastlopen door de mentale gevolgen van kanker. Voor deze zorg ontving zij op 10 oktober 2023 het TOPGGz-keurmerk uit handen van Ellen Mogendorff, directeur van Stichting Topklinische GGz. “Wij zien een organisatie die nationaal en internationaal bijdraagt aan het innoveren, verbeteren en personaliseren van psycho-oncologische behandelingen.”

Als grootste en oudste psycho-oncologische centrum van Nederland vervult het Helen Dowling Instituut met haar drie pijlers hoogspecialistische patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht volgens Mogendorff een toonaangevende positie. “Kenmerkend voor de organisatie is de grote bereidheid om kennis te delen en zo bij te dragen aan landelijk beschikbare hoogkwalitatieve psycho-oncologische zorg. Tijdens de visitatie zagen wij zeer bevlogen medewerkers met een hoge mate van kennis en kunde wat mensen die vastlopen door kanker nodig hebben. Ook vonden wij het mooi om te zien in welke mate cliënten worden betrokken als ervaringsdeskundigen.”

TOPGGz-keurmerk


Het TOPGGz-keurmerk wordt toegekend aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden zo een nieuw perspectief op herstel voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

‘Een belangrijke doelgroep waar nog geen TOPGGz-afdeling voor was’

‘Een belangrijke doelgroep’

“Door te investeren in haar medewerkers via een interne driedaagse opleiding psycho-oncologie, het opleidingsbudget, organisatie van wetenschappelijke lezingen en deelname aan onderzoeksprojecten, stelt de organisatie hen in staat hoogspecialistische zorg te bieden en ondersteunt ze het vermogen van behandelaars om in zichzelf rust en stabiliteit te ervaren, waar de cliënten kampen met onzekerheid en doodsangst. Een belangrijke doelgroep waar nog geen TOPGGz-afdeling voor was, dus wij voegen het Helen Dowling Instituut graag toe als loot aan onze TOPGGz-boom.”

‘Prachtige erkenning van ons werk’

“Dit keurmerk is een prachtige erkenning van het werk wat wij met veel passie doen en van onze missie om veerkracht en kwaliteit van leven te vergroten bij mensen die getroffen zijn door kanker. Wij zijn enorm blij en trots dat we deze erkenning mogen ontvangen”, aldus Martine van der Goot, directeur zorg bij het Helen Dowling Instituut.

Van der Goot vormt sinds dit jaar samen met algemeen directeur Hanneke Haanraadts de directie van het Helen Dowling Instituut. Het Helen Dowling Instituut bestaat dit jaar 35 jaar en biedt professionele hulp aan jaarlijks zo’n 2.350 kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden. Je vindt het instituut in Bilthoven, Utrecht, Arnhem en Nijmegen, door online behandelingen is de zorg landelijk bereikbaar.

Recente nieuws

[laposta_signup_basic_form list_id="fvlp82bm1p"]

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan