u bent hier: Homepage Nieuws Wie was Helen Dowling: Ontdek het in de podcast

Wie was Helen Dowling: Ontdek het in de podcast

Wie was Helen Dowling? Dat vroeg radiomaker Marjolein de Moor zich af toen zij vier jaar geleden cliënt bij het Helen Dowling Instituut was. Haar collega-radiomaker Hans Smit ging op zoek en het lukte hen om Dowlings leven grotendeels te reconstrueren. Dat leven begint in 1916, als ze als Helen Airoff wordt geboren uit Joods-Russische ouders die rond het begin van de Eerste Wereldoorlog naar de Verenigde Staten emigreerden. Helen moet een wonderkind geweest zijn. Een getalenteerd violiste, die bevriend raakt met violist Yehudi Menuhin, ook al zo getalenteerd.

Middels een podcast op NPO Radio 4 probeert Hans Smit de luisteraars een kijkje te geven in het leven van Helen Dowling. Het Helen Dowling Instituut heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze podcast door middel van benodigde informatie uit het archief van de organisatie.

Met trots presenteert het insitituut de podcast gepresenteerd door Hans Smit werkzaam bij NPO Radio 4. Zo vertelt Hanneke Haanraadts, algemeen directeur van het Helen Dowling Instituut: “Helen Dowling inspireert ons dagelijks en we zijn trots dat we haar naam mogen dragen. Haar invloed is nog steeds voelbaar: zij is de grondlegger van onze kernwaarden. Toonaangevend, op eigen wijze met aandacht. Dit was Helen en dat is onze dagelijkse praktijk. De podcast doet recht aan wie zij was.”

Altijd al meer willen weten over Helen Dowling? Luister dan vanaf vrijdag 12 maart naar de 5-delige serie ‘Op zoek naar Helen Dowling’ om 18:30 op NPO Radio 4, via de NPO-website en de bekende podcastplatforms.

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan