u bent hier: Homepage Nieuws Verpleegkundig specialisten Diakonessenhuis volgen training Mentaal Fit

Verpleegkundig specialisten Diakonessenhuis volgen training Mentaal Fit

Verpleegkundig specialisten oncologie van het Diakonessenhuis volgden onlangs onze tweedaagse training ‘Mentaal Fit’. De zorgprofessionals zorgen goed voor patiënten en collega’s maar vergeten soms ook voor zichzelf te zorgen. Daarom vroeg het Diakonessenhuis aan de Helen Dowling Academie om een training te verzorgen gericht op zelfzorg en teamgevoel.

Training Mentaal Fit

Met de training ‘Mentaal fit’ biedt de Helen Dowling Academie een training aan zorgprofessionals om hun werk blijvend met kwaliteit en inspiratie te kunnen uitvoeren. De eerste dag van deze training stond in het teken van bewustwording en zelfzorg. De tweede dag stond in het teken van samenwerken, communicatiepatronen en sterke kanten van het individu en team. Beide dagen waren ervaringsgericht met veel ruimte voor uitwisseling en oefening, individueel en in team. Tussen de twee trainingsdagen is er een buddysysteem opgezet waarmee geoefend werd met voornemens en afspraken.

Ervaring deelnemer

De deelnemers gingen naar huis met nieuwe inzichten, inspiratie en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Carolien van de Weerd, verpleegkundig specialist urologische oncologie in opleiding, deelt haar ervaring: “De training heeft me geholpen om regelmatig even bewust stil te staan en me af te vragen hoe het nu met me gaat. Ik bouw nu door de dag heen meer rustmomentjes in, ga wandelen tijdens de lunch met een collega verpleegkundig specialist en ga wekelijks naar yogales. Resultaat? Ik voel dat ik meer grip en regie krijg op alles wat er gebeurt, ik haal mijn doelen en dat geeft een voldaan gevoel.”

Lees meer over de training Mentaal Fit

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan