Veelgestelde vragen (FAQ’s)
Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je vragen over het verloop van je aanmeldproces, over kosten en vergoeding, over de regels die gelden voor afmelden of het verloop van je behandeling? Grote kans dat je de antwoorden hier vindt.

Faq categories
Er is meer vraag naar onze zorg dan wij aankunnen. Daarom zijn wij genoodzaakt een aanmeldpauze in te lassen. Wij weten dat dit ongemak veroorzaakt maar zien geen andere oplossing. We kunnen u wél van dienst zijn via onze consultatie- en adviesdienst. Deze is bereikbaar via consultatie@hdi.nl of gebruik het contactformulier op onze website. Telefonisch een casus voorleggen kan op elke dinsdag tussen 11.30 uur en 12.30 uur. We zijn bereikbaar via 030 252 40 20.
Er is meer vraag naar onze zorg dan wij aankunnen. Daarom zijn wij genoodzaakt een aanmeldpauze in te lassen. Wij weten dat dit ongemak veroorzaakt maar zien geen andere oplossing.
Bent u verwijzer dan kunt u gebruik maken van onze consultatie en adviesdienst. Deze is bereikbaar via consultatie@hdi.nl of gebruik het contactformulier op onze website. Telefonisch een casus voorleggen kan elke dinsdag tussen 11.30 uur en 12.30 uur. We zijn bereikbaar via 030 252 4020.
De actuele wachttijden per locatie vind je hier.
Na het intakegesprek heb je toegang tot onze Welkomstmodule in het cliëntenportaal. Hier vind je alle informatie die je helpt voorbereiden op de behandeling, oefeningen die waardevolle inzichten kunnen opleveren en andere informatie en tips waarmee je vast aan de slag kunt. Soms krijg je tijdens de intake daarnaast het advies om vast gebruik te maken van een e-healthmodule of startgroep.
Na het intakegesprek is er een wachttijd tot de individuele behandeling bij een therapeut start. Gedurende deze tijd kun je gebruik maken van onze Welkomstmodule in het cliëntportaal. Daarin staat informatie over onze behandelingen en oefeningen. Wanneer de intaker dat heeft geadviseerd, kun je in deze periode ook gebruik maken van e-healthmodules of onze Startgroep. De startgroep kan online of locatie worden gevolgd, en is gericht op het verstrekken van informatie over de verschillende gevolgen van kanker.
Als de aanmelding rond is, bellen we je om een intakegesprek in te plannen. Ook ontvang je digitaal of per post een intakevragenlijst. Deze gebruikt de behandelaar om het intakegesprek voor te bereiden. Wil je weten hoe lang het ongeveer duurt tot je intakegesprek, bekijk dan de actuele wachttijden.
In principe kunnen ook deze cliënten bij ons terecht. Neem voor overleg contact met ons op.
Na overleg met de verwijzer én de behandelend medisch specialist komen wij ook bij mensen in het ziekenhuis.
Er werkt een psychiater bij het HDI die op aanvraag van een verwijzer of HDI-therapeut psychiatrisch onderzoek kan doen, indien nodig medicatie voorschrijft en beschikbaar is voor consultatie. Het HDI biedt nadrukkelijk géén crisisopvang. Schakel bij een acute crisissituatie de (dienstdoende) huisarts in.
Stap 1: Uw patiënt heeft eerst een verwijzing nodig. Verwijzen kan via Zorgdomein, of met een verwijsbrief.
Stap 2: Wij nodigen uw patiënt uit voor een intake.
Stap 3: Uw patiënt heeft een intakegesprek met een van onze therapeuten.
Stap 4: De regiebehandelaar en de patiënt hebben een focusgesprek.
Ja, het HDI biedt de mogelijkheid voor psychologische consultatie. Wij hebben een wekelijks spreekuur op dinsdag van 11.30 tot 12.30 uur. Mailen kan ook: consultatie@hdi.nl of vul hier het contactformulier in, dan nemen wij contact op.
Bekijk onze actuele wachttijden.