u bent hier: Homepage Nieuws Zorg gaat door op afstand, met mogelijkheid face-to-facetherapie

Zorg gaat door op afstand, met mogelijkheid face-to-facetherapie

Na twee maanden worden de coronamaatregelen langzaam versoepeld. Ook bij het HDI kijken we vooruit. Behandelingen worden grotendeels op afstand voortgezet. Vanaf 25 mei is in beperkte mate weer face-to-facetherapie mogelijk, in goed overleg met de therapeut. De veiligheid en gezondheid van cliënten en collega’s staan hierbij voorop.

Marije van der Lee is thuis aan het beeldbellen met een cliënt van het Helen Dowling Instituut.

Sinds 16 maart zijn alle behandelingen bij het HDI omgezet naar behandelingen op afstand. Via beeldbellen of een telefonisch consult hebben cliënten contact met hun therapeut. Dat was voor iedereen even wennen, maar het is gelukt om onze psychologische zorg bij kanker op afstand door te laten gaan. Op woensdag 6 mei vertelde premier Mark Rutte dat de coronamaatregelen worden versoepeld in de komende maanden. Dat gaat stap voor stap. Verantwoordelijk gedrag is nodig om het coronavirus onder bedwang te houden. Dat betekent: bij de minste klachten binnen blijven, afstand houden, thuiswerken en alleen als het écht nodig is de deur uit.

Gedoseerd beleid HDI

Het HDI voelt zich medeverantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van haar cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Daarom blijven we zoveel mogelijk op afstand werken met beeldbellen en telefonische consulten. Eventueel zijn face-to-facegesprekken op het HDI mogelijk, na goed overleg met de therapeut. Er zijn maatregelen genomen om veilig te kunnen werken op de locaties in Arnhem, Bilthoven en Nijmegen. Algemeen directeur Hanneke Haanraadts vertelt in een column meer over het gedoseerde beleid van het HDI.

We houden de situatie goed in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de regering.

Recente nieuws

[laposta_signup_basic_form list_id="fvlp82bm1p"]

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan