Verder na verlies van je ouder
Het verliezen van een ouder is bijzonder ingrijpend. Als jongvolwassene kan je overspoeld raken door je gevoelens tijdens het rouwproces. Je bent verdrietig, misschien ben je boos of voel je je schuldig of angstig. Allemaal gevoelens die bij rouw kunnen horen. Rouwen is hard werken, dat merk je ook, want het kost veel energie. Je voelt je moe, ook al heb je niet veel gedaan. Misschien kan je je niet goed concentreren en kan je minder hebben dan vroeger. De gevoelens die je ervaart kunnen verwarrend zijn. Zo kan het zijn dat je soms niks voelt terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn.
Wat kun je verwachten?
In de groepsbehandeling ‘Verder na verlies van een ouder’ vind je steun door jouw ervaringen te delen met andere jongvolwassenen, die ook een ouder hebben verloren aan kanker. Thema’s die aan de orde komen in de groep zijn: bronnen van steun, hoop en troost, sociale relaties, speciale dagen, omgaan met emoties, wat je hebt geleerd van je ouder en hoe je verder kunt gaan.
Lotgenotencontact
Steun en herkenning vinden.
Professioneel
Door een professionele therapeut.
Bewezen effectief
Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Gespecialiseerd in kanker.
Deskundig op het gebied van kanker.
Voor wie?
De groep Verder na verlies van je partner is voor jongvolwassenen (18 tot 30 jaar) die een ouder aan kanker hebben verloren. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven of deelname aan een groep passend is. Ben je nog geen cliënt bij ons? Meld je dan eerst aan als cliënt. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de (huis)arts of medisch specialist.
Praktische informatie
- 4 bijeenkomsten
- Elk 2 uur
- Begeleid door een therapeut
- 5-8 deelnemers
Vraag om verwijzing
Voor deze behandeling heb je een verwijzing nodig. Vraag hiernaar bij je huisarts of specialist.