u bent hier: Homepage Privé: Therapieën Minder angst na kanker

Als je bang bent voor terugkeer

De medische behandelingen zijn voorbij. De dokter heeft je schoon verklaard en iedereen hangt de vlag uit. Behalve jij. Eigenlijk zou je blij moeten zijn, maar van binnen voel je angst. Je lichaam voelt niet meer hetzelfde en je bent bang dat de kanker terugkeert. Hoe ga je om met deze gevoelens? En hoe krijg je het vertrouwen in je lijf weer terug?

Minder Angst na Kanker

Heb je kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte? Verminder dan je angst met onze online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker. Deze zelfhulptraining helpt je leren leven met de dreiging van een levensbedreigende ziekte als kanker. De training duurt drie maanden.

In deze zelfhulptraining leer je beter omgaan met de angst dat de kanker terugkeert. De training bestaat uit drie basismodules, waarna je aanvullend vijf keuzemodules kunt volgen. In de basismodules krijg je meer inzicht in angst, hoe deze jouw lichaam, gedachten en emoties beïnvloedt en hoe je hiermee om kunt gaan. In de keuzemodules leer je bijvoorbeeld ontspannen, minder te piekeren en zo meer grip te krijgen op je angst.

Persoonlijk

Jullie eigen therapeut.

Professioneel

Door een gecertificeerde systeemtherapeut.

Bewezen effectief

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Gespecialiseerd in kanker.

Deskundig op het gebied van kanker.

Voor wie?

  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je hebt kanker gehad en last van angst voor terugkeer van de ziekte.
  • Bij ernstige angstklachten raden we de zelfhulptraining af. Mogelijk is de training wel geschikt onder begeleiding van een therapeut. Neem hiervoor contact met ons op.

Praktisch

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar minderangstnakanker@hdi.nl. Vermeld in de mail dat je mee wilt doen aan de online zelfhulptraining Minder Angst na Kanker en vermeld daarbij je voor- en achternaam en mobiele nummer. Wij nemen spoedig contact met je op.

Voor deelname aan de training vragen wij je een bedrag van €45 over te maken op onze rekening. Deze kosten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de training en de kosten voor het online platform. Na betaling krijg je voor onbeperkte tijd toegang tot de training, zodat je ook later nog de informatie en oefeningen terug kunt lezen.

Wie zijn wij?

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling die psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten biedt. We bieden verschillende soorten therapieën aan mensen die hulp nodig hebben, onder andere internettherapie. We werken samen met een uitgebreid netwerk van ziekenhuizen, specialisten en organisaties als KWF Kankerbestrijding en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

In het kort

  • Je gaat zelf aan de slag met opdrachten en oefeningen.
  • Je doet dit 2 uur per week gedurende ongeveer 3 maanden.
  • De kosten zijn 45 euro.
  • Je kunt de module hierna blijven gebruiken wanneer je behoefte voelt.