u bent hier: Homepage Deelgenoten

Als je niet meer beter wordt

Als je weet dat je niet meer beter wordt komt er heel wat op je af. Het kan fijn zijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Hoe ga je om met de dreiging van het einde van het leven? Waar haal je kracht uit? Hoe ga je om met afscheid van je gezondheid en je dierbaren?

Couple riding bicycles underneath tree

Deelgenoten

De basis van deze groep is herkenning en verbondenheid. Iedereen in de groep staat voor de opgave een eigen weg te zoeken in deze periode en er – ondanks moeilijkheden – toch ook een goede tijd van te maken. Er is ruimte voor gevoelens van hoop en wanhoop, troost en verdriet, zingeving en voor wat nog gelukkig maakt.

Voor wie?

Thema’s

Praktisch

Voor wie?

De groep Deelgenoten is voor mensen met kanker die weten dat ze niet meer beter worden. Deelname is mogelijk voor mensen die als cliënt zijn ingeschreven bij het HDI. Bespreek je interesse in deelname met je behandelend therapeut. Hij of zij kan je advies geven en indien passend aanmelden voor de groep. Ben je nog geen cliënt bij het HDI? Dan dien je je eerst aan te melden als cliënt. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.

Thema’s

De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaking en het bespreken van de verwachtingen van de therapie. Thema’s die aan de orde komen in de groep zijn:

  • het loslaten van werk, gezondheid, dierbaren en dergelijke
  • wat is in deze periode (nog, of: juist) belangrijk voor je?
  • de zin van het leven
  • waar zie je tegenop / waar ben je bang voor?
  • bronnen van kracht
  • een bijeenkomst met partners
  • en andere thema’s, die we tijdens onze eerste bijeenkomst zullen inventariseren
Praktisch

De thema’s en de precieze invulling daarvan worden afgestemd op de behoeften en vragen van de deelnemers. Er zijn zeven bijeenkomsten van twee uur. De groep zal bestaan uit 4-8 deelnemers en wordt begeleid door een therapeut van het Helen Dowling Instituut (HDI).

In het kort

7 bijeenkomsten
Duur 2 uur
4 – 8 deelnemers
Begeleid door een therapeut
Afgestemd op behoeften van de groep

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen