u bent hier: Homepage Helen Dowling Academie Verdiepende workshops

Verdiepende workshops psycho-oncologie

De psychische impact na kanker is vaak groot. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, angst en somberheid. Maar ook andere thema’s kunnen spelen. Wat kun jij hier als zorgverlener in de oncologie mee? Tijdens de verdiepende workshops staat een bepaald thema centraal waar op wordt ingezoomd.

Hoog beoordeeld

Deze workshop krijgt een 8,4!

Op maat

Live of online

Expertise

Wetenschappelijk onderbouwd

Praktijkgericht

Direct toepasbaar

Wat levert het op?

Inhoud

Helen Dowling Academie

Wat levert het op?

Er zijn verschillende verdiepende workshops mogelijk rond thema’s in de psycho-oncologie. In deze workshops gaat de trainer dieper in op specifieke onderwerpen. Denk daarbij aan:

√ Vermoeidheid bij kanker.
√ Angst bij kanker.
√ Doorleven na bijgestelde prognose.
√ Kanker in het gezin.
√ Seksualiteit en kanker.
√ Palliatieve zorg.

Inhoud

In de interactieve workshop staat een bepaald thema centraal zoals vermoeidheid, angst, somberheid, seksualiteit, palliatieve zorg etc. Gedurende de workshop nodigen we je als deelnemer uit om vragen te stellen aan de trainer maar ook aan elkaar. Het betreft een afwisseling van theorie en praktijk, gecombineerd met oefenen in kleine (online) groepjes. Aan de hand van een aantal casussen.

De workshop is voor professionals die oncologische (na)zorg verlenen. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, artsen, diëtisten, GGZ-psychologen, POH-ers etc. We verzorgen de workshops regelmatig aan oncologische/palliatieve netwerken, huisartspraktijken, oncologische afdelingen binnen het ziekenhuis en revalidatiecentra. We bespreken voorafgaand met de opdrachtgever waar de behoefte precies ligt en wat het kennisniveau is, zodat er goed wordt aangesloten.

Helen Dowling Academie

De Helen Dowling Academie werkt met ervaren trainers en put uit jarenlange ervaring in professionele psychologische zorg bij kanker. Bij veel van onze cliënten is werk(hervatting) een belangrijk thema. Als onderdeel van het Helen Dowling Instituut beschikken we over veel expertise op het gebied van de psychische impact van kanker, re-integratie en communicatie bij kanker. Onze trainingen en zorg worden continu verbeterd met resultaten uit de onderzoeken van onze eigen afdeling Wetenschappelijk Onderzoek.

  • Verdiepende workshops
    Rijndam Revalidatie

    Met twaalf enthousiaste collega’s hebben we een inspirerende training beleefd. In de ochtend spraken we met elkaar over het toepassen van Acceptance and commitment therapy in groepen. Met een werkboek vol direct toepasbare metaforen, oefeningen en werkmateriaal konden we het geleerde de volgende dag direct praktisch toepassen. In de middag spraken we over de angst voor terugkeer van kanker. Hoe dit te erkennen en normaliseren en wat zijn de mogelijkheden qua online behandelen? We leerden hoe we een patiënt helpen stevig te staan in angstige momenten.

Informatie

Verdieping op thema’s als vermoeidheid, angst en somberheid
Voor zorgprofessionals in de oncologie
Max. 20 personen
2 uur
Op aanvraag
Live of online

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen