u bent hier: Homepage Nieuws Helen Dowling Instituut en Medicore: samen in de sneltrein

Helen Dowling Instituut en Medicore: samen in de sneltrein

Het Helen Dowling Instituut (HDI) en Medicore zijn geen onbekenden van elkaar. Al jaren hebben zij een gedeelde passie: innovatieve en effectieve zorg gefaciliteerd door een snelwerkend EPD.

Het HDI, dat psychologische zorg biedt bij kanker, en Medicore slaan de handen ineen om de inzet van e-health vorm te geven in samenwerking met cliënten, ggz-instellingen en wetenschappers. “We trekken hierin als partners op omdat we er beiden belang bij hebben innovatieve zorg te faciliteren vanuit een goed werkend MC EPD”, zegt Nicolette Faber, accountmanager bij Medicore.

Slimmere e-health toepassingen

Kennisdeling staat centraal in deze samenwerking. Hanneke Haanraadts, directeur van het HDI: “Medicore is voor ons een interessante partner. Niet alleen vanwege de mogelijkheden die het elektronisch patiëntendossier (EPD) biedt, maar ook voor de ontwikkeling van slimmere e-health toepassingen waar de hele GGZ baat bij heeft.”

Klinisch relevant wetenschappelijk onderzoek

Zo werkt de wetenschappelijke afdeling van het HDI aan een app die bij aanvang van het behandeltraject heel nauwkeurig het energieniveau van een cliënt in kaart brengt. De app geeft feedback aan zowel de cliënt als de behandelaar waardoor er snel en effectief en op de specifieke problematiek van de cliënt, een afgestemde behandeling kan worden gestart. Het HDI ontwikkelt momenteel deze app en streeft ernaar deze breed toegankelijk te maken voor gebruikers.

Een EPD moet ondersteunen en niet frustreren

“Voor leidinggevenden en directie is de stuurinformatie belangrijk”, zegt Alinde Hazebroek, financieel manager bij het HDI. “Voor professionals in de zorg is de kwaliteit van het cliëntcontact nummer één. Een EPD moet daarom vooral ondersteunen, toegankelijk zijn en snel werken. Met het nieuwe EPD van Medicore gaan we onze behandelaren én leidinggevenden blijer maken: want er blijft meer tijd over voor de zorg.” Haanraadts voegt eraan toe: “Het HDI is een creatieve en vooruitstrevende club. Zo zien wij Medicore ook, daarom passen we goed bij elkaar.”

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan