u bent hier: Homepage Nieuws “Ik zie het echt als een cadeautje aan mezelf”

“Ik zie het echt als een cadeautje aan mezelf”

Op Wereldkankerdag volgde Loesje de gratis korte online workshop Mentaal Fit voor zorgprofessionals. “Dit triggerde iets bij me. Ik dacht daar wil ik meer over weten. Zowel de kennis van de trainer als de theorie die kort langskwam, smaakten naar meer.”

Loesje volgde de training Mentaal Fit van de Helen Dowling Academie.

Loesje werkt bij Rijnstate Ziekenhuis als maatschappelijk werker en schatte in dat de training haar zowel in haar werk als privé veel kon opleveren. Ze wist haar werkgever hier ook van te overtuigen. “’Wat deze training zo zinvol maakt is dat je kort kennismaakt met heel diverse theorie. Vervolgens pik je daar zelf uit waar je iets aan hebt. Daar ga je met een maatje mee over in gesprek en zelf mee aan de slag, zodat je de verdieping aanbrengt bij de onderwerpen waar jij het meeste aan hebt. En het leuke is dat je dit direct kunt toepassen in de praktijk. Zowel op je werk als privé. Ik zie het echt als een cadeautje aan mezelf.”

Bewust zijn helpt enorm

Ook in haar drukke gezinsleven als moeder van twee jonge kinderen en partner van een zelfstandige die wisselende werktijden heeft, heeft Loesje veel aan de training. “Omdat mijn partners werktijden onduidelijk zijn, ben ik altijd heel flexibel. Door de training zie ik dat ik daarin privé soms over mijn grenzen ga. Daar bewust van zijn helpt enorm. Voorheen haalde ik mijn tijd voor mezelf uit de momenten die overbleven en vaak vulde die tijd zich met huishoudelijke klusjes en to-do-lijstjes. Gek genoeg zag ik dat als tijd voor mezelf. Nu bedenk ik iets wat ik echt leuk vind om te doen en reserveer ik daar tijd voor. Dan ben ik even niet beschikbaar en laad ik echt even op.”

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan