u bent hier: Homepage Nieuws Help 350 mensen van de wachtlijst

Help 350 mensen van de wachtlijst

Wachten op hulp als je niet meer kan slapen of doodsbang bent door kanker, het is niet te doen. Daarom organiseert het Helen Dowling Instituut (HDI) op 30 oktober een benefietgala met maar één doel: een nieuwe locatie openen in Utrecht, zodat 350 mensen de hulp krijgen die zij zó hard nodig hebben. Directeur Hanneke Haanraadts: “Wij kunnen dit niet alleen. Daarom deze oproep: koop een tafel bij ons gala of bied een veilingstuk aan. Help mee, want deze mensen hebben ons nú nodig!”

Marvin, cliënt bij het Helen Dowling Instituut, kijkt verdrietig omdat de wachtlijst zo lang is binnen de GGZ.

Door corona kregen mensen met kanker nog een angst erbij of ze durfden helemaal niet meer te komen naar het HDI, waardoor ze langer in behandeling bleven. Hierdoor liep de wachtlijst op tot een recordhoogte van acht maanden. En dat is niet te doen als je te maken hebt met psychische klachten na kanker. Haanraadts: “Vaak hebben deze mensen al te lang gewacht op het moment dat ze bij ons komen. Gewacht op de uitslag, gewacht tot de behandeling klaar is en tot het echt niet meer gaat. Pas als het water ze tot aan de lippen staat zoeken ze hulp. En dan kunnen ze gewoonweg niet meer wachten. Dat moeten we ook niet willen als samenleving, want dat is niet zonder gevolgen. Daarom moet die locatie er komen, zo snel mogelijk.”

Help mee!

“Voor 5000 euro koopt je een tafel voor jou en 9 vrienden/relaties en bezorgen wij jou een onvergetelijke avond met interessante particulieren en bedrijven uit de regio, heerlijk eten, spetterende optredens en een verrassende veiling. Je kunt ook helpen door een mooi veilingstuk beschikbaar te stellen. Denk hierbij aan een bijzondere belevenis, een luxe sieraad, een vakantievilla of mooie reis, een kunstwerk, luxe meubelen of kleding, een diner in een exclusief restaurant. Wil je ook dat deze locatie open kan, zodat 350 mensen zo snel mogelijk hulp krijgen? Stuur dan een mail naar sponsoring@hdi.nl. We verwelkomen je heel graag op 30 oktober in de jaarbeurs in Utrecht!”

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan