u bent hier: Homepage Nieuws Helen Dowling Instituut betrokken bij nieuw onderzoeksproject

Helen Dowling Instituut betrokken bij nieuw onderzoeksproject

KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Topsector Life Sciences & Health trekken samen 5,4 miljoen euro uit voor acht nieuwe kankeronderzoeksprojecten waarbij technische en medische wetenschappers samenwerken. Onderzoeker dr. Marije van der Lee van het Helen Dowling Instituut is betrokken bij een van deze onderzoeken.

Medische gegevens en gegevens over het dagelijks functioneren van vrouwen die extreem vermoeid zijn na borstkanker worden verzameld in een trechter. Onder aan de trechter komt een lijst met aanbevelingen gerold die gebruikt kunnen worden om deze vermoeidheidsklachten te behandelen.

Het PARTNR project 

In het “PARTNR: Personalized cAnceR TreatmeNt and caRe platform” project gaat het om een datagedreven aanpak tegen vermoeidheid bij borstkanker. In dit project wordt zelflerende software gebruikt om kwaliteit van leven bij vrouwen met borstkanker te verbeteren. Door hun medische gegevens te combineren met gegevens over dagelijks functioneren, kunnen passende aanbevelingen worden gedaan om kanker-gerelateerde vermoeidheid beter te behandelen. Onder leiding van prof. dr. Miriam Vollenbroek en dr. Annemieke Witteveen van de Universiteit Twente wordt er samengewerkt met Ziekenhuisgroep Twente, UMC Groningen, UMC Utrecht, het Roessingh, het Integraal Kankercentrum Nederland en het Helen Dowling Instituut. Ook zijn de bedrijven Ivido, Evidencio en Roessingh Research and Development betrokken.

Nieuwe perspectieven 

Het doel van de samenwerking tussen NWO en KWF is oncologische kennis verbinden met de innovatiekracht van de technische onderzoekers en bedrijven. In totaal zijn ruim twintig bedrijven en organisaties betrokken bij de onderzoeksprojecten.

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan