u bent hier: Homepage Fitter bij kanker Vermoeidheid bij ziekte voor zorgverleners

Vermoeidheid bij ziekte voor zorgverleners

Langdurige, ernstige vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten bij ingrijpende somatische aandoeningen zoals kanker. Toch weet niet iedereen dat vermoeidheid zo vaak voorkomt, of mensen nemen de klacht voor lief. Als zorgverlener kun je (ex-)patiënten helpen zich fitter te voelen. Vraag onze brochures aan via het formulier en help mee!

Zorgaanbod

Psychologen, fysiotherapeuten en diverse digitale therapieën. Er is hulp beschikbaar voor mensen die als gevolg van kanker en de behandelingen vermoeidheid zijn. Ga naar het overzicht van hulpverleners, of bekijk onze tips tegen vermoeidheid bij kanker waarmee (ex-)patiënten zelf aan de slag kunnen.

Onderzoek

Naast psychologische zorg voert het HDI wetenschappelijk onderzoek uit. Vermoeidheid is daarin een belangrijke onderzoekslijn. Bekijk een overzicht van onderzoeken, publicaties en een meetinstrument rondom vermoeidheid bij kanker op onze pagina Onderzoek naar vermoeidheid.

Academie

Vanuit de Helen Dowling Academie maakt het Helen Dowling Instituut haar kennis en expertise op het gebied van vermoeidheid bij en na kanker breed toegankelijk. Op aanvraag bieden wij een op maat gemaakte scholing, training of lezing over dit onderwerp. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Renate Koers van de Helen Dowling Academie via 030 – 252 40 20 of academie@hdi.nl

Fitterbijziekte.nl

Vermoeidheid is niet alleen een veelvoorkomende klacht bij kanker. Ook bij andere ernstige somatische aandoeningen komt dit vaak voor. Daarom ontwikkelde het HDI aanvullend informatiemateriaal voor mensen met een longaandoening of een hart- of vaatziekte. Hiervan kun je ook een brochure aanvragen op deze pagina. Voor meer informatie en videomateriaal, ga naar de website Fitterbijziekte.nl.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door Zorginstituut Nederland in het kader van de subsidieregeling Transparantie over de kwaliteit van zorg (Samen beslissen). Zorginstituut Nederland voert deze regeling in opdracht van het ministerie van VWS uit. Lees meer over dit project.

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen