u bent hier: Homepage Nieuws Een zorg minder

Een zorg minder

Na een pittige start zijn we blij te kunnen vertellen dat we met bijna alle zorgverzekeraars een contract hebben gesloten. Goed nieuws voor onze cliënten, die in de meeste gevallen kunnen rekenen op volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Een zorg minder.

Door: Hanneke Haanraadts, algemeen directeur bij het HDI

Een maand geleden vertelde ik over de pittige onderhandelingen met de zorgverzekeraars. Zij boden ons in eerste instantie zo’n lage vergoeding dat we de deuren wel zouden kunnen sluiten. We hebben lang onderhandeld om de vergoedingen op reëel niveau te krijgen en dat is grotendeels gelukt. Op drie kleinere zorgverzekeraars na hebben we contracten gesloten die redelijk recht doen aan onze zorg. ‘Redelijk’ betekent dat onze kwaliteitszorg grotendeels wordt vergoed, maar dat aanvullende donaties en fondsenwervende evenementen hard nodig zijn om overeind te blijven.

We hebben ook onze kans gegrepen om door te praten met onze zorgverzekeraars. Het bleek namelijk toch lastig voor hun inkopers om ons in te kunnen schatten. We zijn tenslotte geen standaard ggz-instelling: we zijn een wetenschappelijke psycho-oncologische zorgaanbieder. En probeer daar maar eens chocola van te maken als je inkoper bij een zorgverzekeraar bent. Dit voorjaar komen ze bij ons langs om kennis te maken en te zien wát we doen en hóe we dat doen. We hopen dan de toekomstige contracten makkelijker en beter te kunnen sluiten.

Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor de support en de lieve aanmoedigende mails die ik ontvangen heb. We hebben alle support gedeeld met de inkopers van de zorgverzekeraars en dat heeft zeker meegeholpen in het behalen van dit goede resultaat. En vervolgens hebben we vol gas gegeven door meer therapeuten te werven en in te zetten op wetenschappelijk onderzoek.

Daar vertellen we binnenkort graag meer over!

Hanneke Haanraadts
Algemeen directeur

Recente nieuws

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan