u bent hier: Homepage Deelnemen aan COMPANION

COMPANION

Deelnemen aan COMPANION: Samen Minder Moe

Heb jij of heeft jouw partner kanker (gehad)? Dan herken je het waarschijnlijk wel: aanhoudende vermoeidheid. Veel mensen met kanker blijven maar moe en dat kan een grote stempel drukken op jullie leven. Voor deze studie zoeken wij stellen die hiermee te maken hebben en daar een nieuwe behandeling voor willen volgen: Samen Minder Moe. In de studie onderzoeken wij of de behandeling goed te volgen en uit te voeren is én welk effect de behandeling heeft op de vermoeidheid van degene met kanker.

Een onderzoek naar een paarbehandeling voor vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid bij kanker komt veel voor. Deze vermoeidheid kan zwaar zijn, zowel voor degene die ziek is als voor diens partner. Daarom heeft een team van onderzoekers en therapeuten een paarbehandeling voor vermoeidheid bij kanker ontwikkeld: Samen Minder Moe. Anders dan bij andere vermoeidheidsbehandelingen wordt bij Samen Minder Moe de partner actief betrokken.

Doel onderzoek

Wie kan deelnemen?

Wat houdt deelname in?

Doel onderzoek

Omdat de Samen Minder Moe-behandeling nieuw is, willen de onderzoekers nagaan of de behandeling goed te volgen en uit te voeren is. Ook willen de onderzoekers nagaan welk effect de behandeling heeft op de vermoeidheid van de patiënt. Hiervoor zoeken de onderzoekers 34 stellen die de behandeling helemaal willen doorlopen.

Het onderzoek is gericht op paren. Als stel kom je in aanmerking als de partner die kanker heeft (gehad) de behandeling voor kanker minstens 3 maanden geleden heeft afgerond (hormoontherapie uitgezonderd) en ernstige vermoeidheid ervaart.

Stellen die meedoen aan het onderzoek krijgen de paarbehandeling ‘Samen Minder Moe’. De behandeling wordt via internet verstrekt en begeleid door een ervaren therapeut. De behandeling bestaat uit het (samen) lezen van teksten, het doen van oefeningen en digitaal contact met de therapeut (onder andere via videobellen). De behandeling duurt 15-20 weken. Daarnaast vullen patiënten en partners 3 vragenlijsten en korte wekelijkse dagboeken in. Deelname duurt in totaal 6-8 maanden.

Informatie

Studie naar paarbehandeling voor vemoeidheid bij kanker
6-8 maanden
Online begeleiding door een therapeut
Oefeningen, teksten lezen, dagboek bijhouden
Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek

Aanmelden of meer info?

Neem contact op met onderzoeksassistent Rosalie van Woeziek via:

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen