Gezin dat bij het Helen Dowling Instituut in gezinstherapie is, kijkt elkaar lachend aan in het bos.

u bent hier: Homepage Behandeling Gezinstherapie

Gezinstherapie

Gezinstherapie is gericht op luisteren naar elkaar en een vorm vinden om elkaar te steunen tijdens de ziekte of het ingrijpende proces van afscheid nemen van een dierbare.

Wat kun je verwachten?

Introductie

De behandeling

Resultaat

Introductie

Als iemand in je gezin getroffen wordt door kanker slaat dat vaak in als een bom. Alles wat eerst vanzelfsprekend was, is dat niet meer. Gevoelens buitelen over elkaar heen en ieder gezinslid beleeft het vaak anders, waardoor het evenwicht verstoord kan raken. Ook kan het moeilijk zijn om te zeggen wat je voelt of wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je de ander niet wilt belasten. Onze therapeuten kunnen jullie helpen elkaar beter te begrijpen en een nieuw evenwicht te vinden.

De behandeling

Om jouw gezin te helpen om te gaan met de gevolgen van kanker kijkt de behandelend therapeut wat in jullie situatie het beste is. Dit kunnen gesprekken zijn met vader en moeder apart, maar ook samen en soms ook met een of meerdere kinderen apart, of juist het gezin als geheel. Dit zal in alle openheid worden overlegd en afgestemd met jullie als betrokkenen.

Resultaat

Als partner kun je soms geneigd zijn jezelf weg te cijferen, of juist in te vullen wat de ander nodig hebt. Terwijl je als patiënt misschien wel hulp krijgt waar je geen behoefte aan hebt, maar niet durft te zeggen waar je wél behoefte aan hebt. Ook komt het voor dat je als ouder emoties van kinderen niet kunt inschatten, of dat een kind niet weet hoe hij of zij deze kan uiten. Voor al deze punten kan gezinstherapie uitkomst bieden.

Voor wie?

Als een van de leden van jullie gezin worstelt met een van deze klachten na kanker kan gezinstherapie helpend zijn.

Vestigingen

Bij deze vestigingen bieden wij gezinstherapie.

Nu aanmelden

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Zou ons aanbevelen