u bent hier: Homepage Gezinstherapie

Gezinstherapie

Als iemand in je gezin getroffen wordt door kanker raakt dat alle betrokkenen. Alles wat eerst vanzelfsprekend was, is dat niet meer. Gevoelens buitelen over elkaar heen en ieder gezinslid beleeft het vaak anders, waardoor het evenwicht verstoord kan raken. Gezinstherapie heet ook wel systeemtherapie en is gericht op luisteren naar elkaar en een vorm vinden om elkaar te steunen tijdens de ziekte of het ingrijpende proces van afscheid nemen van een dierbare.

Gezin dat bij het Helen Dowling Instituut in gezinstherapie is, kijkt elkaar lachend aan in het bos.

Resultaat

Als je geliefde ziek wordt kun je als partner geneigd zijn jezelf weg te cijferen, of in te vullen wat je zieke dierbare nodig heeft. Ook kan het moeilijk zijn om te zeggen wat je zelf voelt of nodig hebt, omdat je de ander niet wilt belasten. Als patiënt krijg je misschien wel hulp waar je geen behoefte aan hebt, maar je durft niet te zeggen waar je wél behoefte aan hebt. Ook komt het voor dat je als ouders emoties van kinderen niet kunt inschatten, of dat een kind niet weet hoe hij of zij deze kan uiten. Voor al deze punten kan gezinstherapie uitkomst bieden. Onze therapeuten kunnen jullie helpen elkaar beter te begrijpen en een nieuw evenwicht te vinden.

Persoonlijk

Jullie eigen therapeut.

Professioneel

Door een gecertificeerde systeemtherapeut.

Bewezen effectief

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Gespecialiseerd in kanker.

Deskundig op het gebied van kanker.

Wat kun je verwachten?

Om jouw gezin te helpen om te gaan met de gevolgen van kanker kijkt de behandelend therapeut wat in jullie situatie het beste is. Dit kunnen gesprekken zijn met vader en moeder apart, maar ook samen en soms ook met een of meerdere kinderen apart, of juist het gezin als geheel. Dit zal in alle openheid worden overlegd en afgestemd met jullie als betrokkenen.

Voor wie?

Als een gezinslid worstelt met een van deze klachten na kanker kan gezinstherapie helpend zijn.

Depressie

Depressie

Ernstige vermoeidheid

Ernstige vermoeidheid

Angst

Angst

Trauma

Trauma

Vestigingen

Bij deze vestigingen bieden wij gezinstherapie.

Vraag om verwijzing

Voor deze behandeling heb je een verwijzing nodig. Vraag hiernaar bij je huisarts of specialist.