u bent hier: Homepage Nieuws Anette Pet met pensioen

Anette Pet met pensioen

Na 23 jaar neemt Anette Pet per vandaag afscheid van het Helen Dowling Instituut om te genieten van een welverdiend pensioen. Zij begon in 2000 bij het HDI als klinisch psycholoog en teamleider patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 was zij directeur zorg en vormde zij samen met algemeen directeur Hanneke Haanraadts de directie. Anette wordt opgevolgd door Martine van der Goot, zij is sinds 2015 werkzaam bij het HDI als klinisch psycholoog, psychotherapeut en tot voorkort teamleider patiëntenzorg.

Foto van de directie HDI

Ongekende betekenis

Het Helen Dowling Instituut (HDI) bestaat dit jaar 35 jaar, daarvan maakte Anette Pet maar liefst 23 mee vertelt algemeen directeur Hanneke Haanraadts. “Haar betekenis voor ons instituut en het werkveld van de psycho-oncologie is ongekend. De emotionele impact van kanker is altijd groot geweest, maar de aandacht ervoor klein. Terwijl je met kanker niet alleen lichamelijk lijdt, maar evengoed mentaal. Anette heeft zich ten volle ingezet om te zorgen voor erkenning en herkenning van psychische klachten na kanker en dat mensen die hiermee worstelen de beste zorg krijgen. Binnen en buiten het HDI.”

Welverdiend pensioen

Om te zorgen dat onze behandelingen blijven aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft doet het Helen Dowling Instituut wetenschappelijk onderzoek en deelt het haar kennis met zorgprofessionals via scholing. “Anette stond aan de wieg van onze onderzoeksafdeling en scholingstak en heeft eraan bijgedragen dat deze zijn geworden tot wat ze nu zijn. Wij gaan haar kenmerkende hartelijkheid en scherpe blik missen. Al gunnen we haar van harte haar welverdiende pensioen”, aldus algemeen directeur Hanneke Haanraadts.

Inzet op beleidsniveau

Anette Pet heeft zich ook sterk gemaakt voor goede psychosociale zorg op beleidsniveau. Voorbeelden zijn haar deelname aan de schrijfgroep Kwaliteitsstandaard Psychosociale zorg bij somatische ziekte, de werkgroep Richtlijn Aanpassingsstoornis en de werkgroep bekostiging, onderdeel van VWS-Werkgroep Psychosociale Zorg bij ernstige somatische stoornissen. In de afgelopen jaren gevolgd door haar deelname aan de Taskforce Cancer Survivorship, het LOPPSOZ en het bestuur van de NVPO. Met haar jarenlange inzet heeft zij met groot doorzettings- en uithoudingsvermogen iedere keer weer de psycho-oncologie op de kaart gezet.

Op 25 mei wordt intern afscheid genomen van Anette Pet en op 15 juni is er een symposium voor externe relaties. Anette gedag zeggen of een andere vraag of bericht? Mail naar communicatie@hdi.nl en wij zorgen dat je bericht goed terechtkomt.

Recente nieuws

[laposta_signup_basic_form list_id="fvlp82bm1p"]

Zo beoordelen cliënten onze zorg.

Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.

Tevredenheid

Afname stemmingsklachten

Beveelt ons aan