Corona bezorgt velen van ons zorgen en stress. Iemand met kanker had deze gevoelens al en krijgt dit er nog eens bovenop. Afstand houden valt vaak extra zwaar, want contact, afleiding, een arm om je heen is juist als je […]
Corona bezorgt velen van ons zorgen en stress. Iemand met kanker had deze gevoelens al en krijgt dit er nog eens bovenop. Afstand houden valt vaak extra zwaar, want contact, afleiding, een arm om je heen is juist als je ziek bent zo hard nodig. Uit onderzoek van het Helen Dowling Instituut blijkt dat 33% van de kankerpatiënten sinds de lockdown aanzienlijk meer psychische stress ervaart. Daarnaast voelt 36% zich eenzaam en geïsoleerd door het wegvallen van sociale contacten en activiteiten. Bianca Weijers is een van hen. “Het was alsof ik opnieuw een diagnose kreeg. Je voelt je zó kwetsbaar.”
Angst, zorgen, eenzaamheid: het zijn gevoelens die veel Nederlanders ervaren sinds de coronacrisis. Als kankerpatiënt voelde je dat al en kun je eigenlijk dit er niet óók nog eens bij hebben. De therapeuten van het Helen Dowling Instituut staan voor mensen met kanker klaar. Ook nu. Met psychologische zorg op veilige afstand, letterlijk (via videobellen) of op anderhalve meter. Na zeven weken lockdown vroegen onze therapeuten hun cliënten een vragenlijst in te vullen over hun ervaringen met online therapie en naar hun emotionele welzijn sinds de uitbraak van het coronavirus. Uit dit onderzoek, gehouden onder 274 respondenten, blijkt dat gevoelens van angst en eenzaamheid flink zijn toegenomen.Bekijk hier de volledige resultaten uit ons tevredenheidsonderzoek. Onze zorg ook beoordelen? Dat kan op Zorgkaart Nederland.
Tevredenheid
Afname stemmingsklachten
Zou ons aanbevelen